Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2008

Η δικαιοσύνη δείχνει ότι δουλεύει ακόμη...

Tο θέμα της ΔΕΚΑ απασχολεί τη Δικαιοσύνη από το 2000
Ξανανοίγει η υπόθεση της ΔΕΚΑ AE (Δημόσια Επιχείρηση Κινητών Αξιών), καθώς ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Σανιδάς εισηγήθηκε να δικαστούν και πάλι ο πρόεδρος και τα 6 μέλη του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης.
Ο κ. Σανιδάς συμφώνησε με τον αντεισαγγελέα Αθανάσιο Κονταξή, ο οποίος είχε ασκήσει αναίρεση κατά της αθωωτικής απόφασης του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων. Το δικαστήριο είχε κρίνει τον περασμένο Ιούλιο ότι τα αδικήματα είχαν παραγραφεί.
Στην εισήγηση του ο κ. Σανιδάς υποστηρίζει ότι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών είναι στο σύνολο του αντισυνταγματικός, καθώς για τους υπουργούς το όριο παραγραφής είναι η πενταετία ενώ για τους συμμετόχους είναι εικοσαετία για τα κακουργήματα και 5ετια για τα πλημμελήματα.
Όπως είπε, με το νόμο αυτό προκύπτει ευνοϊκή μεταχείριση των υπουργών σε βάρος των άλλων πολιτών χωρίς λόγο γενικότερου δημόσιου ή κοινωνικού συμφέροντος.
Τέλος ο κ. Σανιδάς επέκρινε το γεγονός ότι τέθηκε στο αρχείο η υπόθεση των υποκλοπών ως προς τους συμμετόχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.