Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2008

"ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟ DVD - ΔΕΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΩ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ"

e-Lawyer
Kαμπάνια bloggers για την ιδιωτικότητα
Η ανταπόκριση στο προηγούμενο κείμενο, στο οποίο εξηγώ ότι πρέπει να πάρουμε θέση ως κοινωνία για το αν θέλουμε ή όχι να μεταδοθεί τηλεοπτικά ή διαδικτυακά, και τα επιχειρήματα που αναπτύχθηκαν εκατέρωθεν, έδωσαν την ιδέα.
Είναι εξαιρετικά δυσάρεστο να ακούμε στα συμβατικά μέσα ενημέρωσης ότι αποσπάσματα από το DVD αναρτήθηκαν ή πρόκειται να αναρτηθούν σε blogs ή στο Διαδίκτυο. Ανεξάρτητα από την ακρίβεια ή την πιθανότητα αυτής της πληροφορίας. Ας τους απαντήσουμε ότι εκτός από τους 600.000 που αγόρασαν το ΘΕΜΑ για να δουν τις φωτογραφίες, υπάρχουν και οι άλλοι, οι οποίοι αντιδρούν στη εμπορευματοποίηση των προϊόντων
εγκλήματoς.
Ο blogger του
i-blog σχεδίασε αυτό το καλαίσθητο logo, το οποίο μεταδίδει το μήνυμα ότι δεν θέλουμε να δούμε το dvd, ότι δεν θέλουμε να συμμετέχουμε στην παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων. Η απεικόνιση περιλαμβάνει μια ροζ κλειδαρότρυπα, το "κεφάλι" της οποιας είναι ένα dvd. Παναγιώτη, σε ευχαριστώ.
Μπορούμε λοιπόν, όσοι συμφωνούμε, να γράψουμε ένα σχετικό κείμενο στο blog μας, χρησιμοποιώντας το logo αυτό, αλλά και τον τίτλο "ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟ DVD".Τα επιχειρήματα βέβαια δεν είναι μόνο νομικά, αλλά και πολιτισμικά, αισθητικά και πολιτικά. Μπορεί να μην είναι καν επιχειρήματα, αλλά απλή αναιτιολόγητη γνώμη, μια επιλογή. Έχουμε ακόμη το δικαίωμα της επιλογής για το αν θα δούμε κάτι ή όχι. Τώρα ήρθε η ώρα να το ασκήσουμε.Ας στείλουμε το μήνυμα ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον να δούμε το DVD και ότι ως πολίτες αντιδρούμε σε αυτήν την κτηνωδία.
Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.