Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2008

Άνοιγμα των λογαριασμών υψηλόβαθμων στελεχών της «Siemens Ελλάς».

Οι ελληνικές δικαστικές αρχές ζητούν το άνοιγμα των λογαριασμών υψηλόβαθμων στελεχών της «Siemens Ελλάς» κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σε πρώτη φάση ερευνώνται οι λογαριασμοί του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Μιχάλη Χριστοφοράκου, του διευθυντή τηλεπικοινωνιών Πρόδρομου Μαυρίδη και του Διονύση Δενδρινού, ο οποίος είχε την ευθύνη του συστήματος των τηλεπικοινωνιών στο έργο της ολυμπιακής ασφάλειας. Φυσικά έπεται συνέχεια και σε πολιτικά πρόσωπα, ανάλογα με τα αποτελέσματα των ερευνών.

Από τις πρώτες αναλύσεις του λογαριασμού του Μαυρίδη, προκύπτει ότι διατέθηκαν ποσά σε έργα του ΟΤΕ το 2003 και 2004 και οι πληρωμές είναι σε δολάρια σε χώρες των Βαλκανίων.

Εκτιμάται δε, ότι η έκταση του προβλήματος των "μαύρων" ταμείων στον κλάδο τηλεπικοινωνιών της «ελληνικής Siemens», είναι μεγαλύτερη απ' ό,τι αρχικά είχε θεωρηθεί.

Η τηλεόραση του ΣΚΑΪ, αποκάλυψε δυο από τις πολλές "εταιρίες" που διοχέτευαν μίζες της Siemens στην Ελλάδα. Πρόκειται για τις Chroma και Weavind, οι οποίες δημιουργήθηκαν από την ίδια τη Siemens με σκοπό να σβήνουν τα ίχνη της διαδρομής του "μαύρου" χρήματος στη χώρα μας. Οι πρώτες έρευνες βρήκαν ότι πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, διοχετεύθηκαν στη Ελλάδα μίζες ύψους 3,6 εκατομμυρίων €, οι οποίες σχετίζονταν με το σύστημα ασφάλειας C4I.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.