Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2008

Οι αποκαλύψεις του ΣΚΑΙ για το σκάνδαλο Siemens

Ποια ονόματα δίνει το ρεπορτάζ του Τάσου Τέλλογλου για τους Νέους Φακέλους του ΣΚΑΪ;

Ευθέως κανένα, είναι αρκετά προσεκτικό. Ουσιαστικά όμως; Φωτογραφίζει ότι οι παραλήπτες του μαύρου χρήματος ήταν οι Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Γιάννος Παπαντωνίου, ο Βαγγέλης Μαλέσιος (υφυπουργός Δημ. Τάξης), ο Ευάγγελος Βενιζέλος και (;) ο Βύρων Πολύδωρας που παρέλαβε το "αμαρτωλό" C4i 2,5 χρόνια μετά το πέρας της Ολυμπιάδας, τη στιγμή που ο Γιώργος Βουλγαράκης μετά την κακή του λειτουργία το 2004, αποφάσισε την μη παραλαβή του.

Το ρεπορτάζ κάνει επίσης λόγο για συνολικό ποσό δωροδοκιών που προσεγγίζει τα 100εκ. ευρώ (!) για τα τελευταία 17 χρόνια. Εκτός από τους προαναφερθέντες, εμπλέκονται και τα 2 κόμματα εξουσίας που χρηματοδοτήθηκαν (γενικά και ειδικά) αλλά και κομματικά χρωματισμένοι υπάλληλοι του ΟΤΕ που "υπηρέτησαν" τον Οργανισμό από θέσεις κλειδιά...

Μιχάλης Χριστοφοράκος και Πρόδρομος Μαυρίδης, οι πρώην πλέον νούμερο 1 και 2 της Siemens Hellas αντίστοιχα, είναι τα ονόματα που θα "παίξουν" πολύ τις προσεχείς ημέρες και η στάση τους θα κρίνει πολλά. Αξίζει τέλος να σημειώσουμε ότι κατηγορείται και ο Αναστάσης Παπαληγούρας για "ύποπτη" κωλυσιεργία στο αίτημα των Γερμανών για δικαστική συνδρομής της Ελλάδας.

από μέσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.