Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2008

Ο θρίαμβος του συστήματος

sofistis

Επιτέλους! Αρχίζουν και οι πανεπιστημιακοί να διαπιστώνουν ότι η λεγόμενη τέταρτη εξουσία είναι στην πραγματικότητα η πρώτη και η πλέον ανεξέλεγκτη! Η γενική συνέλευση του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε κείμενο διαμαρτυρίας, εκφράζει τον προβληματισμό της για το κλίμα που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες....

«Βλέπουμε να αναδύονται φαινόμενα διαφθοράς και σήψης, που θέτουν επί τάπητος το ζήτημα της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Παρατηρούμε ότι ένα βασικό συστατικό της σύγχρονης δημοκρατίας -η διάκριση των εξουσιών- τείνει να καταλυθεί. Η λεγόμενη τέταρτη εξουσία όχι απλώς έχει γίνει κυρίαρχη, αλλά και υπονομεύει τις ήδη αυτοϋπονομευόμενες τρεις άλλες. Η κυκλοφορία πορνογραφικού υλικού, η προβολή δημοσιογράφων που εκτοξεύουν αλληλοκατηγορίες, στοιχειοθετούν το καινούργιο “θέαμα” που έχει υποκαταστήσει τον δημοκρατικό διάλογο. Η αποδοχή της κατάπτωσης αυτής αποτελεί θρίαμβο του συστήματος, το οποίο βασίζεται σε μεθοδική απαξίωση της παιδείας και του πολιτισμού…»

Σημαντικό βήμα των πανεπιστημιακών δεν λέω.. Βεβαίως θα πρέπει και αυτοί να τηρούν τους νόμους, τουλάχιστον έως να τους αλλάξουν.. Γιατί, αγαπητή μου κα Μαρία Κομνηνού, μέλος του τμ. επικοινωνίας, αν ακόμα και οι πανεπιστημιακοί διαλαλούν ότι «δεν θα εφορμόσουμε τους νόμους» όπως πχ. για τα πανεπιστήμια, τότε γιατί και οι δημοσιογράφοι να εφαρμόσουν τη δεοντολογία; Αναμένουμε την απάντηση σας..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.