Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2008

Διασταυρωμένες, εξακριβωμένες και έγκυρες χιονοστιβάδες αποκαλύψεων..........

Ένας μήνας σχεδόν ολοκληρώθηκε από την απόπειρα αυτοκτονίας Ζαχόπουλου. Ένας μήνας εικασιών, ψεμάτων και παραπληροφόρησης.

Θυμάται κανείς όσα ειπώθηκαν όλο αυτό το διάστημα; Ότι για παράδειγμα υπονοήθηκε με σηφήνεια ότι η παράδοση του DVD στην Κυβέρνηση εντασσόταν στο πλαίσιο "βρώμικης" συναλλαγής; Μα φυσικά όχι. Πώς να τολμήσει κανείς να σκεφτεί σοβαρά ότι ο Θέμος Αναστασιάδης συναλλάσσεται με τη ΝΔ! Αλλά τα -πάντα βασισμένα σε αξιόπιστες πληροφορίες- ψέματα έμειναν.

Πολλά εγκλήματα στην Ελλάδα πέρασαν χωρίς να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Όμως είναι η πρώτη φορά που έχουμε ενόχους χωρίς να γνωρίζουμε το έγκλημα. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι η ηθικά, αλλά όχι ποινικά, κολάσιμη μοιχεία ενός κρατικού αξιωματούχου. Επί έναν μήνα δε βρέθηκε τίποτε καλύτερο για να στοιχειοθετηθούν τα τέρατα που ακούγονται. Κι ας πέφτουν σα "χιονοστιβάδες" καθημερινά οι -πάντα διασταυρωμένες- αποκαλύψεις.

Και ξαφνικά το "Θέμα" διασπάται εις τα εξ ων συνετέθη. Και διαπιστώνουμε ότι τρομακτικά ποσά παίχτηκαν μέσα σε αυτό το τηλεοπτικής εμπνεύσεως, προελεύσεως και προϊστορίας εκδοτικό εγχείρημα, που καταρρέει όσο γρήγορα πρώτευσε σε πωλήσεις.

Ας σκεφτούμε λοιπόν τον (ανεξάρτητο, βέβαια) εκδότη μιας αντικυβερνητικής εφημερίδας που φαίνεται να παραδίδει ένα μαγειρεμένο DVD στην Κυβέρνηση. Εάν θυμηθούμε το όχι και τόσο μακρινό εκδοτικό παρελθόν στη χώρα μας, εάν λάβουμε υπ' όψιν το τι ακολούθησε μέσα στην εφημερίδα και τις καταγγελίες του συνεκδότη Τριανταφυλλόπουλου, μόνο σκηνή από ταινία μπορεί να έρθει στο μυαλό: "Εδώ έχω ένα απόσπασμα. Το υπόλοιπο όταν πέσεις το χρήμα".

η συνέχεια στην Ελληνική Πολιτική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.