Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2008

Αμερικανική εισβολή κορυφαίων δικηγόρων των Η.Π.Α. στην Αθήνα.

Greece-Salonika
Υπό την πίεση των ερωτήσεων Αμερικανών δικηγόρων, ειδικευμένων στο οικονομικό έγκλημα, έχουν βρεθεί τα στελέχη της Eλληνικής Siemens, καθώς οι Αμερικανοί που έχουν αναλάβει την έρευνα της υπόθεσης επισκέφθηκαν την Αθήνα και «ανέκριναν» τους φερόμενους ως εμπλεκόμενους και όχι μόνο.
Σύμφωνα με πληροφορίες,επικεφαλής των εκπροσώπων του δικηγορικού κολοσσού Deveboise & Ρlimton που έχει αναλάβει την υπόθεση είναι η Μαίρη Τζο Γουάιτ, η πρώτη γυναίκα εισαγγελέας της νότιας περιφέρειας της Νέας Υόρκης και μία από τις 50 σημαντικότερες δικηγόρους στις ΗΠΑ αυτήν τη στιγμή! Η Γουάιτ ως εισαγγελέας έχει ασχοληθεί με το έγκλημα στη Γουόλ Στριτ, ενώ ήταν ο άνθρωπος που εξασφάλισε την καταδίκη των κατηγορουμένων στις υποθέσεις της βομβιστικής επίθεσης στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Ν. Υόρκης το 1993, καθώς και των επιθέσεων στις αμερικανικές πρεσβείες στην Τανζανία και την Κένυα το 1998.Η Γουάιτ επίσης ήταν από τους πρώτους που εκπροσώπησαν κρατουμένους στο Γκουαντάναμο, ισχυριζόμενοι ενώπιον δικαστηρίου ότι παραβιάζεται η νομοθεσία για τη μεταχείριση κρατουμένων. Η υπόθεση αυτή είχε μάλιστα εξαναγκάσει τον αναπληρωτή Αμερικανό υπουργό Άμυνας σε παραίτηση, όταν κατηγόρησε τους δικηγόρους ότι υπερασπίζονται τρομοκράτες..


Μέχρι στιγμής, από τη δικαστική έρευνα στη Γερμανία έχουν προκύψει δύο ονόματα Ελλήνων εμπλεκομένων. Σύμφωνα με τα λεγόμενα στις γερμανικές αρχές, τα πρόσωπα αυτά τους είχαν ζητήσει χρήματα για δωροδοκίες. Ωστόσο, ορισμένοι από τους εμπλεκόμενους έχουν ανασκευάσει μέρος των αρχικών τους απολογιών και παρ΄ ότι η γερμανική Δικαιοσύνη έχει στη διάθεσή της τα ονόματα των Ελλήνων που φέρονται ως εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο, δεν τα έχει εξετάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.