Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2008

Άγριος ξυλοδαρμός δημοσιογράφου από διαδηλωτές (συνέβη προχθές στη Θεσπρωτία)!

filiati
Όλα ξεκίνησαν όταν προχθές το πρωί στο Καρβουνάρι, κάτοικοι διαμαρτυρόμενοι στην κατασκευή ΧΥΤΑ, επιτέθηκαν στις διμοιρίες των ΜΑΤ στον χώρο του εργοταξίου επιχειρώντας να κάνουν κατάληψη.
Αποτέλεσμα : Ένταση, συμπλοκές και τρεις συλλήψεις αφού η χρήση των δακρυγόνων απέτρεψε τα χειρότερα αναγκάζοντας τους να απομακρυνθούν από τον χώρο του εργοταξίου.Η εξέλιξη ραγδαία και ίσως προμελετημένη για την συνέχιση της διαμαρτυρίας στην Νομαρχία Θεσπρωτίας που ήτανε κλειστή λόγω της ώρας. Στην συνέχεια ακολούθησε πορεία με συνθήματα έξω από το πολιτικό γραφείο του Υφυπουργού κ. Μπέζα . Εκεί βρέθηκε και ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Θεσπρωτική Βαγγέλης Αθανασίου που κάλυπτε το γεγονός. Ο δημοσιογράφος έχει εκφράσει διαφορετική άποψη από αυτή των κατοίκων στο θέμα του ΧΥΤΑ και αυτό ήταν αρκετό για 150 περίπου διαδηλωτές να του επιτεθούν και τον ξυλοκοπήσουν άγρια.
Ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο χώρο του πολιτικού του γραφείου στην Ηγουμενίτσα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
« Οι αντιδημοκρατικές αυτές ενέργειες είναι απαράδεκτες και έγιναν από μια μικρή ομάδα που πιστεύω ότι δεν εκφράζει ούτε τους παρόντες στη διαμαρτυρία και πολύ περισσότερο, ούτε αυτούς που αντιδρούν στην κατασκευή ΧΥΤΑ στο Καρβουνάρι.
Επαναλαμβάνω αυτό που δήλωσα πριν από λίγες ημέρες, ότι κανένα ζήτημα όσο σοβαρό και αν είναι, δε μπορεί να μετατραπεί σε βαρίδι στα πόδια μας στην πορεία της Θεσπρωτίας προς τα εμπρός ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.