Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2008

Τρελό φαγοπότι είχαν στήσει γύρω από τη «Θεσσαλονίκη 1997».

Έπειτα από «ιδιαζόντως δυσχερή» έλεγχο στα πεπραγμένα της «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, Θεσσαλονίκη 1997», ο σημερινός «Ελεύθερος Τύπος» αποκαλύπτει στοιχεία από το πόρισμα φωτιά, ένα τόμο 751 σελίδων.
Αποκαλύπτονται σοβαρότατες παρατυπίες, «αταξίες» στις λογιστικές εγγραφές, αμοιβές συνεργατών που δεν υποστηρίζονταν από αντίστοιχες συμβάσεις, έργα που υπερέβησαν κατά πολύ τις αρχικές εκτιμήσεις κόστους και άλλες πολλές ατασθαλίες. Ο ογκώδης τόμος-πόρισμα φέρνει στο φως τα έργα και τις ημέρες της «αμαρτωλής» Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, που επί μία δεκαετία απασχολεί τη Δικαιοσύνη και την κοινή γνώμη με καταγγελίες για πολυεπίπεδα σκάνδαλα από την έναρξή του, την 31η Αυγούστου 1993 έως την 31η Δεκεμβρίου 2004. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Οργανισμός συνέχισε να λειτουργεί επτά χρόνια μετά την ολοκλήρωση του έργου του! Το πόρισμα των ορκωτών λογιστών έχει κατατεθεί στο υπουργείο Πολιτισμού από το καλοκαίρι, δεν έφθασε ακόμη στη Δικαιοσύνη -άγνωστο γιατί- αλλά έρχεται στη δημοσιότητα εξ αφορμής της διαδικασίας εξέτασης των πρώην υπουργών Πολιτισμού στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.
Το πόρισμα-φωτιά για την «Πολιτιστική Πρωτεύουσα Θεσσαλονίκη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.