Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2008

«Πολιτικός υπόκοσμος» και “Νονοί”

Αντιλαμβανόμενο πλέον το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ότι έχει μείνει μόνο του, επιχειρεί ηρωική έξοδο και εκτός από τις πρώτες (ημίγυμνες ακόμα) φωτογραφίες του ζεύγους του υπουργείου Πολιτισμού επιτίθεται στο σύστημα Λαμπράκη και τις οικονομικές σχέσεις του με την κυβέρνηση, θεωρώντας ότι η διαπλοκή τα βάζει μαζί του επειδή δεν ανέχεται την παρουσία του. Θεωρεί επίσης ότι ο πόλεμος δημοσιογράφων και εκδοτών στήθηκε από την κυβέρνηση για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από την ουσία της υπόθεσης Ζαχόπουλου, που μετατράπηκε έτσι σε εκκαθάριση προσωπικών λογαριασμών μεταξύ δημοσιογράφων και εκδοτών. Στο ίδιο άρθρο, με την υπογραφή του Θέμου Αναστασιάδη, προειδοποιείται η κυβέρνηση ως εξής: «Ποιοι είναι εκείνο από την κυβέρνηση που απειλούνται από το ΘΕΜΑ και δεν θα είχαν αντίρρηση να συνεργασθούν με τους νταβατζήδες σε μια πολιτική - δικαστική σκευωρία προκείμενου να ρίξουν αλλού τις ευθύνες για την υπόθεση Ζαχόπουλου;» Στο ίδιο άρθρο, ο κ. Αναστασιάδης:
Καταγγέλλει εκείνους που έστειλαν στο Ειδικό Δικαστήριο …«ολόκληρο Ανδρέα Παπανδρέου» με αντάλλαγμα μια mega – συναλλαγή για την άδεια τηλεοπτικού καναλιού το 1989 (!)
Διερωτάται αν οι προηγούμενοι είναι οι ίδιοι με εκείνους που επιχειρούν σήμερα να διασπάσουν το ΠΑΣΟΚ, με αντάλλαγμα κάποιες προμήθειες σε έργα, αμυντικά συστήματα, κατασκευές κλπ.
Επικρίνει τους ίδιους ότι «έβαλαν στη φυλακή» την Τσέκου αφού την κατέδωσε «ο ίδιος σταθμός» για να μην μιλήσει και για να ανασκευάσει.
Ποια είναι η απάντηση της άλλης πλευράς σε όλα αυτά; Σε περισπούδαστο άρθρο του ο διευθυντής της εφημερίδας Το ΒΗΜΑ, Σταύρος Ψυχάρης, γράφει μεταξύ άλλων: «Πίσω από το κυρίως Πολιτικό Σκηνικό φαίνεται να επιβιώνει ένας πολιτικός υπόκοσμος. Άλλοτε λιγότερο και άλλοτε περισσότερο ροζ, ο κόσμος των αρπακτικών και των εκβιαστών, με DVD προσφάτως και μαγνητοταινίες κάθε τόσο είναι το όνειδος της κοινωνίας μας».
Όλοι λοιπόν καταλαβαίνουμε πλέον περί τίνος πρόκειται. Οι παλαιοί και κατεστημένοι «νονοί» του χώρου έχουν πλέον αποκτήσει έναν δυνατό ανταγωνιστή που προέρχεται από τους κόλπους τους, ξέρει καλά τα κόλπα τους και διεκδικεί τη μερίδα του λέοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.