Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2008

Το πρώτο για το 2008, βαρόμετρο του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής.

Σύμφωνα με το πρώτο για το 2008, βαρόμετρο του ΣΚΑΪ και της Public Issue η ΝΔ πέφτει πρώτη φορά κάτω από το 40% αλλά και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο όχι μόνο εξακολουθεί να μην εισπράττει τη φθορά της κυβέρνησης, αλλά αντιθέτως φαίνεται να συμπαρασύρεται απ' αυτή".
Συνεχίζεται η εντυπωσιακή άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου της Αλέκου Αλαβάνου και σύμφωνα με τον κ. Μαυρή:"δε μιλάμε πλέον για συγκυριακή διακύμανση, αλλά για ένα κλίμα που κυοφορεί εξελίξεις".

Στην πρόθεση ψήφου: Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 39,5% (για πρώτη φορά κάτω από 40%), έναντι 37% του ΠΑΣΟΚ. Ακολουθεί το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ με 8% και ο ΛΑΟΣ με 4%.
Στην παράσταση νίκης: η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 59% έναντι του ΠΑΣΟΚ με 13%.

Στο ερώτημα "ποια είναι η καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα", το 28% απαντά η ΝΔ, το 19% το ΠΑΣΟΚ, ενώ το 47% δηλώνει "καμία από τις δύο".
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κώστας Καραμανλής με 42% και ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου με 24%.

Στα χαμηλότερα επίπεδα επταετίας, ειδικά για τον πρωθυπουργό, είναι η δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών με εξαίρεση τον Αλέκο Αλαβάνο, που έρχεται πρώτος με ποσοστό 55%. Ακολουθούν οι: Κώστας Καραμανλής με 50%, Γιώργος Παπανδρέου με 41%, Αλέκα Παπαρήγα με 40% και Γιώργος Καρατζαφέρης με 37%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.