Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2008

Το ΜΕΓΚΑλο ΘΕΜΑ είναι η σάπια δημοσιογραφία σας!


Δεν είναι σάπια η κοινωνία αλήτες! Σάπια είναι η δημοσιογραφία σας! Αυτό είναι το μεγάλο σκάνδαλο και το μεγάλο θέμα της εποχής. Όχι βεβαίως ότι σαπίσατε τώρα τελευταία. Απλώς αυτό το σκάνδαλο αποκάλυψε περισσότερο από όλα τα άλλα τη δική σας σαπίλα. Αυτό το σκάνδαλο είναι το σκάνδαλο σας! Μεταφορικά και κυριολεκτικά..
Αρκετά με το παραμύθι σας ότι η κοινωνία είναι σάπια και εσείς απλώς καθρεφτίζετε την σαπίλα της.. Δεν καθρεφτίζουν τα ΜΜΕ την κοινωνία αλλά την κατασκευάζουν. Εσείς είστε η σαπίλα που διαμορφώνει τη κοινωνία.. Η κοινωνία έχει ανθρώπους που προσπαθούν να ζήσουν, πού χαίρονται, που πονάνε, έχει παιδιά, νέους πού ονειρεύονται, γέρους πού αγάπησαν, έχει παρελθόν και μέλλον..
Ποια είναι η σαπίλα της κοινωνίας; Οι εξωσυζυγικές σχέσεις; Ότι υπάρχουν κλέφτες, λαμόγια, διεφθαρμένοι και εγκληματίες; Υπάρχουν από αρχαιοτάτων χρόνων. Σε κάθε εποχή και πολιτισμό. Το θέμα είναι πώς και πόσο αποτελεσματικά αντιμετωπίζεται η διαφθορά. Δεν γεννάει η διαφθορά τη σαπίλα αλλά ο τρόπος πού αντιμετωπίζεται η διαφθορά γεννάει τη σαπίλα. Και αυτός ο τρόπος είστε πρώτοι εσείς..
Εσείς οι «επιτυχημένοι» αστέρες της διαφθοράς. Οι δημοφιλείς διεφθαρμένοι. Οι επιβήτορες της κοινωνίας και της πολιτικής, των θεσμών και της δημοκρατίας. Εσείς οι μεγάλοι ιεροεξεταστές, οι κριτές της αλήθειας, της ηθικής και του δικαίου. Αλήθεια ποιος σας διόρισε και ποιος σας εξέλεξε σε όλους αυτούς τους ρόλους; Ποιος σας νομιμοποιεί ως ελεγκτές της εξουσίας; Ο λαός πού κοροϊδεύετε; Και με ποιόν τρόπο νομιμοποιείστε; Σας ψήφισε κανείς; Ή μήπως σας νομιμοποιούν οι μετρήσεις της AGB και της αναγνωσιμότητας; ΄Η μήπως οι μηχανισμοί και τα συμφέροντα με τα οποία συναλλάσσεστε; Πολλές φορές ακόμα και αυτά τα ξεπερνάτε. Είστε πιο αυθαίρετοι κι απ τα αυθαίρετα πού πουλάτε..
Ελέγχετε την εξουσία για να συσσωρεύετε εξουσία. Ελέγχετε την εξουσία και αποτελείτε τη μόνη παντελώς ανεξέλεγκτη εξουσία. Υπουργοί και δυστυχισμένα βουλευτάκια τρέμουν μπροστά σας. Δημόσιοι λειτουργοί, απλοί άνθρωποι, κατήγοροι και κατηγορούμενοι.. Για σας δεν έχει διαφορά το DVD της διαστροφής από τη σύνταξη του φτωχού και το κλάμα της μάνας,. Για σας αξίζει μόνο ότι πουλάει.. Ότι δεν πουλάει το ρίχνετε στον Καιάδα της ανυπαρξίας. Είστε έμποροι του πόνου και της δυστυχίας, της αγανάκτησης και του ονείρου..
Αυτές τις μέρες έχετε ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Στύβετε το κόκαλο σας πού στάζει τον κιτρινισμό και τη βρωμιά όλων των συσσωρευμένων σκανδάλων.. Ποιος σας σταματάει;
ΥΓ. Η αναδημοσίευση από Bloggers αυτής της αθλιότητας είναι ένα παράδειγμα για το πώς γεννιέται και εξαπλώνεται παντού η σαπίλα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.