Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2008

Οι εργαζόμενοι στο "Πρώτο Θέμα":"Μάκη, πούλα μας, τις μετοχές σου".

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΜΑΚΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟ
Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2008
Επειδή είναι σαφές ότι η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" έχει γίνει στόχος πρωτοφανών επιθέσεων από ετερόκλητες συμμαχίες ποικιλώνυμων συμφερόντων, οι οποίες έχουν ως στόχο την εξόντωσή της και επειδή η συμπεριφορά του κ. Τριανταφυλλόπουλου πλήττει την εφημερίδα μας, η συντακτική επιτροπή αναλαμβάνει τις εξής πρωτοβουλίες:

1. Καλεί τον κ. Μάκη Τριανταφυλλόπουλο να πωλήσει τις μετοχές του στους δημοσιογράφους και το προσωπικό του "Πρώτοu Θέματος".

2. Καλεί τους δύο έτερους συνεκδότες της εφημερίδας, κ.κ. Θέμο Αναστασιάδη και Αναστάση Καραμήτσο να μην ασκήσουν το δικαίωμα πρώτης προτίμησης που έχουν για τις μετοχές του 40% που κατέχει ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, προκειμένου να πάρουν οι δημοσιογράφοι τις μετοχές. Και ταυτόχρονα τους καλεί να καλύψουν το κόστος της εξαγοράς των μετοχών του κ. Τριανταφυλλόπουλου, ώστε να διατεθούν στους εργαζομένους.

3. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο κ. Τριανταφυλλόπουλος θα ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας, ζητώντας για τη διάθεση των μετοχών του ένα εύλογο τίμημα.

4. Ζητούμε από τη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σύμφωνα με το νόμο για να υλοποιηθούν τα παραπάνω.
Σημειώνουμε ότι πριν από περίπου ένα μήνα ο κ. Μάκης Τριανταφυλλόπουλος εισέπραξε στον προσωπικό του λογαριασμό το ποσό των 7 εκατ. ευρώ ως μέρος ενός δανείου, το οποίο εν μέρει προορίζεται για την ανάπτυξη της εφημερίδας καθώς και άλλων δραστηριοτήτων στον χώρο των Μέσων Ενημέρωσης που έχει η εταιρεία "Πρώτο Θέμα".
Για να συμβεί αυτό μάλιστα ο κ. Τριανταφυλλόπουλος συνέστησε και νέα εταιρεία με τους συνεταίρους του και συνεκδότες της εφημερίδας, στην οποία και κατέχει τη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου.
Εκφράζουμε την απορία μας γιατί ο κ. Τριανταφυλλόπουλος προχώρησε σε μια τέτοια κίνηση, δηλαδή ίδρυση κοινής εταιρείας με τον κ. Αναστασιάδη, τον οποίο, όπως ισχυρίζεται τώρα, ερευνούσε δημοσιογραφικά για τις καταθέσεις του από τον Ιούλιο.
Ταυτοχρόνως μαθαίνουμε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, και συγκεκριμένα από δελτίο ειδήσεων χθες το βράδυ, ότι ετοιμάζει εφημερίδα με άλλους γνωστούς τηλεοπτικούς δημοσιογράφους - πράγμα το οποίο ο ίδιος δεν έχει διαψεύσει.
Καλούμε λοιπόν τον κ. Τριανταφυλλόπουλο να ανταποκριθεί στην πρωτοβουλία μας, επιστρέφοντας στο ταμείο της εταιρείας τα 7 εκατ. ευρώ, ποσό που προορίζεται για την ανάπτυξη των σκοπών της.

Η συντακτική επιτροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.