Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2008

Μάκης Τριανταφυλλόπουλος: Η μεγάλη και σύνθετη απάτη.

Του Θύμιου Παπανικολάου
Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, αποτελεί ένα μαζικό προϊόν παρηγοριάς και λαϊκών ψευδαισθήσεων. Έχει κατασκευαστεί δηλαδή και εμφανίζεται ως λαϊκός ήρωας, που βαδίζει πάνω στα χνάρια των κλασικών υπεράνθρωπων: του Μοντεχρίστου, του Ροκαμβόλ, του Αρσέν Λουπέν, του Ταρζάν κλπ. Φυσικά με την ανάλογη προσαρμογή στα πρότυπα της αγοράς, της τηλεοπτικής αγοράς.
Το κατασκευασμένο αυτό προϊόν των τηλεοπτικών αστέρων (ιδιαίτερα των τηλεοπτικών λαϊκών ηρώων) δεν αντανακλά μόνο την παθολογία της κοινωνικής καταπίεσης στη γενική, ιστορική της μορφή, αλλά και την παθολογία της σύγχρονης, συγκεκριμένης βαρβαρότητας της εμπορευματοποιημένης αγοράς και των ΜΜΕ. Τέτοιου είδους παθογόνα συμπτώματα αποκαλύπτουν τον δικτατορικό ολοκληρωτισμό του τηλεοπτικού θεάματος και τον εισαγγελικό φασιστικό λόγο των τηλεοπτικών σταρ. Η ανάλυσή τους βγάζει στην επιφάνεια και τη βροντώδη υποκρισία των ελίτ του τηλεοπτικού θεάματος: Είναι κάτοχοι μεγάλων προνομίων, ασκούν μέρος της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας και αυτοπροβάλλονται συγχρόνως ως κοινωνικά αδέσμευτοι και πολιτικά αμερόληπτοι. Είναι εξουσία ιδιαίτερα ισχυρή στις σύγχρονες κοινωνίες, μεσάζοντες, ελεγκτές της γνώμης και νομιμοποιοί της κοινωνικής τάξης πραγμάτων και αυτοπροβάλλονται, αυτοί οι σύγχρονοι ιεροεξεταστές, σαν εχθροί της εξουσίας!!!
Ο Τριανταφυλλόπουλος είναι η πιο ακραία και ύπουλη μορφή του τηλεοπτικού ολοκληρωτισμού. Και αυτό γιατί καλύπτει την απάτη με την ιδεολογία του λαϊκού ήρωα. Ο Κακαουνάκης μπορεί να αποτυπώνει την «αισθητική» του τηλεοπτικού ολοκληρωτισμού, αλλά είναι αυθεντικός, δεν κρύβει αυτό που είναι. Ο Μάκης είναι κάλπικος παράς. Είναι τηλεοπτικό εργαλείο του συστήματος, όργανο μηχανισμών εξουσίας (οικονομικών και πολιτικών) και αυτοπροβάλλεται σαν εχθρός του συστήματος και της εξουσίας, σαν προστάτης των αδύνατων… Θα προσπαθήσω, πολύ συνοπτικά, να αποκαλύψω τη μεγάλη και σύνθετη απάτη.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ( ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΦΥΣΙΚΟ ) ερχετε να ξεσκεπάσει η επίσημη εταιρεια FIRTEX
Ολοι αυτοι που εγραψαν οτι το εχουν ειναι αλήτες και ψευτες.
Η απατη ειναι μεγάλη και μπορειτε να βεβεωθείτε απο το επίσημο Site της fir-tex
δειτε εδώ http://www.fir-tex.com/el/

Η επίσημη εταιρεια δειχνει video που εχουν κρύψει το LOGO σε εναν παραπληγικο
ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ 1000 λεξεις ΜΑΙΜΟΥ ειναι και οσοι ισχυρίζονται οτι εχουν δει διαφορα ειναι επικύνδινοι για την δημοσια υγεια.


Στο site τους εχουν video που δείχνει εναν παραπληγικο ( αν δεν ειναι στημένο ) να μιλάει για το θαυματουργο γιλέκο
Ολα καλα ως εδω.

Ομως το γιλέκο που φοράει δεν ειναι αυτο που πουλάει ο κύριος μακης αλλα καποιο αλλο ( ετσι ισχυρίζετε η εταιρεια ) και το αποδικνύει δειχνοντας το Video οπου εχουν σβησει με μαυρη ταινια το σημα της firtex.

ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ.
Θλίβομαι που σε αυτους τους δυσκολους καιρους καποιοι εκμεταλευονται τους συνανθρώπους μας.
αλλα θλίβομαι ακόμα πιο πολυ που καπιοι λενε δεν βαριέσε ρε αδερφέ και δεν ξεκινουν εναν δικαστικο αγώνα εναντιων του.
ειναι γεγονος οτι η ελλαδα εχει πολλες κοτες.

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.