Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2008

Ουρές και επεισόδια για τις μετοχές του Μάκη.

Εκατοντάδες δημοσιογράφοι έχουν συρρεύσει έμπροσθεν της οικίας του Δημοσιογράφου-Ιδέα και Μέγα Ιεροεξεταστή στην Εκάλη με την ελπίδα να εξασφαλίσουν μία θέση στη λίστα των τυχερών που θα μοιραστούν το 40% των μετοχών του «ΘΕΜΑΤΟΣ» πού χαρίζει ο Ρομπέν της δημοσιογραφίας στην ΕΣΗΕΑ.. Ο Μάκης έχει εξέλθει στο μπαλκόνι και χαιρετά τα πλήθη.. Σεμνός και ταπεινός όπως πάντα, είναι ενδεδυμένος με λιτή χλαμύδα και φέρει επί της κεφαλής πτωχόν στέφανον εκ κλάδου ελαίας..

Στην πραγματικότητα δεν είναι οι μετοχές αυτές καθ εαυτές για τις οποίες διαγκωνίζονται μεταξύ τους οι αδάμαστοι λειτουργοί της ενημέρωσης. Αυτοί οι λειτουργοί δεν ενδιαφέρονται για το χρήμα και τα υλικά αγαθά. Εκείνο πού τους ενδιαφέρει είναι να γίνουν ιδιοκτήτες μιας εφημερίδας πού αποτελεί κόσμημα για την Ελληνική και Ευρωπαϊκή δημοσιογραφία. Να γίνουν ιδιοκτήτες ενός μέσου μοναδικού για την ποιότητα και το ήθος του στα χρονικά της ενημέρωσης. Αξίζει, τούτες τις μεγάλες στιγμές του ελληνικού τύπου, να αναφέρει κανείς μερικές μόνο από τις αρετές αυτού του εντύπου ως παρακαταθήκη για τις επερχόμενες γενεές.

Κατάφερε να αξιοποιήσει με αφάνταστη μαεστρία όλους τους τόνους του κίτρινου, από την ώχρα έως το βαθύ καναρινί, πού θα τους ζήλευε ακόμα και ο Ρέμπραντ.

Δεν άφησε τσόντα για τσόντα πού να μην προσφέρει δωρεάν κάθε Κυριακή υπό μορφήν εκπαιδευτικού DVD σε εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες για την επίλυση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας.

Δημοσίευσε φωτογραφίες αυτόχειρα συνουσιαζόμενου προκειμένου να διδάξει το σωστό σεξ στους ανέραστους Έλληνες.

Προήγαγε την χυδαιότητα, καταρράκωσε αξιοπρέπειες, συναλλάχτηκε με συμφέροντα και άσκησε παντός είδους εκβιασμούς προκειμένου να ελέγξει την εξουσία και να ενημερώσει το λαό.

Δεν είναι τυχαίο ότι το έντυπο αυτό αποτελεί το κορυφαίο πρότυπο της αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας όλων των εποχών, ότι επιβραβεύεται κάθε βράδυ από τα δελτία ειδήσεων και τον Ευαγγελάτο, ότι τιμώνται οι εργαζόμενοι του γιατί με τα δημοσιεύματα τους συνεισφέρουν στον αγώνα για ενημέρωση, ότι τα σοβαρότερα ΜΕΓΚΑλα κανάλια της χώρας στηρίζουν κάθε βράδυ το ρεπορτάζ τους αποκλειστικά στις δηλώσεις των ιδρυτών αυτού του θαύματος και εν πάση περιπτώσει ότι το έντυπο αυτό τιμάται από τον Ελληνικό Λαό δίνοντας του την πρώτη θέση κυκλοφορίας!

Ένα πράγμα μόνο απασχολεί τους συρρεύσαντες λειτουργούς έξωθεν του οίκου του μεγάλου.. Αν ο Ρομπέν της Δημοσιογραφίας θα δωρίσει και τις μετοχές της τηλεοπτικής του εκπομπής, γιατί πολλοί από αυτούς κατά βάθος δεν ενδιαφέρονται για το ρόλο του δημοσιογράφου, όσο του εισαγγελέα, του αδέκαστου κριτή και Ιεροεξεταστή των πάντων στα βήματα του μεγάλου δασκάλου τους.. Νιώθουν μέσα τους άσβεστο τον ευγενή πόθο, προκειμένου να πατάξουν τη διαφθορά και να σπρώξουν τούτη τη χώρα να πάει μπροστά, να καταγγείλουν και να καρφώσουν τους πάντες και τα πάντα, να ρίξουν στην πυρά εχθρούς και φίλους, να παγιδεύσουν με κάμερες και μικρόφωνα ακόμα και την ίδια τη μάνα τους, τη γυναίκα τους και τα παιδιά τους..


ΥΓ. Όσοι συνεχίσουν να επιβραβεύουν αυτού του είδους τη δημοσιογραφία ας μην νομίζουν ότι η εικόνα πού περιγράψαμε ανωτέρω είναι και πολύ μακριά..

sofistis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.