Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2008

Ποιοι θέλουν να «γκρεμίσουν» τον Καραμανλή;

Πληθαίνουν οι εκτιμήσεις ότι τα συμφέροντα έχουν στοχοποιήσει τον πρωθυπουργό – Τι φοβάται το Μαξίμου και γιατί έχει σημάνει συναγερμός για το ταξίδι στην Τουρκία.
Φήμες για νέες «ζουμερές» ροζ αποκαλύψεις.
Πληθαίνουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι εκτιμήσεις ολοένα και περισσότερων έγκυρων πολιτικών και διπλωματικών κύκλων, σύμφωνα με τους οποίους ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής αποτελεί τον πραγματικό στόχο μιας ολοκληρωτικής και συνδυασμένης επίθεσης από πολυποίκιλα συμφέροντα που δέχεται τις τελευταίες εβδομάδες η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με ανώνυμο, υψηλά ιστάμενο κυβερνητικό παράγοντα, μόνο ως τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί η αιφνίδια συσσώρευση πολλών και διαφορετικών γεγονότων και φαινομενικά τουλάχιστον άσχετων μεταξύ τους, που πλήττουν την εικόνα της κυβέρνησης. «Ο πραγματικός στόχος όμως είναι ο Καραμανλής, διότι αποτελεί το μεγάλο κεφάλαιο της κυβέρνησης, αλλά και της χώρας» τονίζει σχετικά ο ίδιος παράγοντας.
Την ίδια ώρα ουδέτεροι πολιτικοί παρατηρητές δηλώνουν την ανησυχία τους για δυο συγκεκριμένες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Πρώτον, την ανάδειξη και συνεχή αναπαραγωγή ενός νοσηρού κλίματος σκανδαλολογίας, όπου κυριαρχεί το ροζ χρώμα, αλλά και άλλες αποχρώσεις του γκρίζου ή και του μαύρου, γεγονός που οδηγεί σε αποσταθεροποίηση του πολιτικού συστήματος γενικότερα.
Και δεύτερον, τη σαφή επιδείνωση των ελληνοαμερικανικών και ελληνοτουρκικών σχέσεων, που είναι ορατή σε όλα τα επίπεδα, -πολιτικό, διπλωματικό και στρατιωτικό-, παρά τις εκατέρωθεν επίσημες κατηγορηματικές διαψεύσεις.
Ποιος μεθοδεύει τη ροζ σκανδαλολογία;
Ανεξάρτητα από την σοβαρότητα και τη βαρύτητα των καταγγελιών για την υπόθεση Ζαχόπουλου ή ορισμένων λανθασμένων χειρισμών από κυβερνητικής πλευράς σε σχέση με το ίδιο θέμα, στο μέγαρο Μαξίμου διάχυτη είναι πλέον, εδώ και λίγες μέρες, η πεποίθηση των συνεργατών του κ. Καραμανλή ότι η ιστορία αυτή δεν ξέσπασε τυχαία.
Παρότι η υπόθεση βγήκε στο προσκήνιο μετά από το απονενοημένο διάβημα του πρώην Γ.Γ. του υπουργείου Πολιτισμού, το Μαξίμου αρχικά προβληματίστηκε μόνο από την πιθανότητα να έχει πλην της ροζ διάστασης και ουρά κακοδιαχείρισης και οικονομικών ατασθαλιών. Γεγονός, βέβαια, που θα σήμαινε βαρύ πλήγμα στην ηθική υπόσταση της κυβέρνησης, καθώς μάλιστα η επιλογή Ζαχόπουλου ήταν προσωπική επιθυμία του πρωθυπουργού, χωρίς να παραγνωρίζεται και η αυτοτελής σημασία των επιπτώσεων στο εκλογικό σώμα της ροζ εκδοχής.
Τα τελευταία εικοσιτετράωρα όμως, πέραν των συνεχών επιθέσεων που δέχεται το Μαξίμου και το πρωθυπουργικό περιβάλλον για τον χειρισμό της υπόθεσης από διάφορα πολιτικά και εξωπολιτικά κέντρα, πύκνωσαν στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία οι «πληροφορίες» ότι επίκεινται και νέες «ζουμερές» ροζ αποκαλύψεις σε βάρος υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών για παράνομες ερωτικές δραστηριότητές τους. Φυσικά υπό τη μορφή των δημοφιλών πλέον ροζ DVD, που τείνουν να αποτελέσουν μόνιμο στοιχείο της καθημερινότητας των Ελλήνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.