Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2008

Πως φτάσαμε στην κατρακύλα. Πως πιάσαμε πάτο.



Τα κανάλια δεν μπορούν να οδηγηθούν σε μια απλή διαπίστωση που κάνει και ο πιο απλός πολίτης. Λένε ψέματα και ο ανταγωνισμός της δήθεν αποκλειστικότητας φέρνει μεγαλύτερα ψέματα. Ψέμα το ψέμα φτάνουμε στην υπερβολή και χάνεται ο έλεγχος της ενημέρωσης. Είπαν τον πρώτο ψέμα για τον Ζαχόπουλο με το γερμανικό προξενείο, με το οποίο δεν έχει καμία σχέση ο ίδιος ο Ζαχόπουλος και ξεκίνησε ο κατήφορος. Στιγματίστηκαν ως «εγκλήματα» και οι απλούστερες αποφάσεις του πρώην γενικού γραμματέα αλλά και οι σοβαρότερες του ΚΑΣ. Βομβαρδιστήκαμε με άχρηστες ψευτιές για να πληγεί το πρωθυπουργικό περιβάλλον και ενίοτε η Νατάσσα. Βούρκος, παραμύθια, κατήφορος και στο τέλος τα κανάλια εγκαλούν και πάλι με θράσος την κυβέρνηση για τις ευθύνες της στην εκτροπή που οδηγήθηκε το «σκάνδαλο» του «υπερεξουσιαστή» Ζαχόπουλου! Σημειωτέον:τίποτα απολύτως από τις υποψίες του σήριαλ που βλέπουμε δεν έχει αποδειχτεί από τις αρχές, ενώ τα περισσότερα ακόμα ερευνώνται και παράλληλα τα κανάλια ακόμα στήνουν μεθοδευμένα ρεπορτάζ παραπληροφόρησης. Βρίσκουν οποιαδήποτε ενασχόληση του Ζαχόπουλου και την καταδικάζουν ως παράνομη. Βρίσκουν ανθρώπους που αντέδρασαν σε κάποιες αποφάσεις και στήνουν έντεχνα το σκηνοθετημένο ρεπορτάζ που κατακρεουργεί την υπόληψη και την τιμή ενός ανθρώπου που ίσως έκαμε κάτι στις υποθέσεις που χειρίστηκε. Τελικά θεωρούν θα μείνει μένει μόνο η δυσφήμηση, αφού ο αυτόχειρας δεν μπορεί να αντιδράσει. Τον καταδίκασαν εκ των προτέρων.
Ψέμα το ψέμα, τα νταβατζοκάναλα αρνούνται να δουν την αηδία και τη βρώμα που κουβαλούν γιατί δε θέτουν κανόνες στο παιχνίδι και δεν ακολουθούν κανένα κώδικα δεοντολογίας.
Καλά να πάθουν, που φαγώνονται μεταξύ τους
γιατί έτσι μαθαίνουμε και εμείς
κάτι από τις βρωμιές τους..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.