Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2008

Η Τσέκου, ο Ζαχόπουλος και το σκάνδαλο της υψηλής δημοσιογραφίας

Το σκάνδαλο αυτό έχει δύο πλευρές: Η μια είναι η διαβόητη «αποκαλυπτική» δημοσιογραφία η οποία πλέον αυτοαποκαλύπτει τη βρώμα της και η άλλη είναι η λεγόμενη «σοβαρή» δημοσιογραφία η οποία πλέον έχει χάσει και το τελευταίο ίχνος σοβαρότητας..
Η «αποκαλυπτική» δημοσιογραφία συναλλάσσεται κυρίως δια των εκβιασμών, νόμιμων ή και παράνομων, αποσκοπώντας στη δημοσιότητα και τον πλουτισμό, η δε «σοβαρή» δημοσιογραφία συναλλάσσεται κυρίως δια των πολιτικών δολοπλοκιών ανεβοκατεβάζοντας πολιτικούς και κυβερνήσεις..
Και οι δύο πλευρές διαθέτουν το ίδιο ακαταμάχητο υπερόπλο: Την επίδραση τους στην κοινή γνώμη δια μέσου των ΜΜΕ και κυρίως της τηλεόρασης. Αυτή τη φορά όμως ξεκίνησαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι. Αυτοπαγιδεύθηκαν και ξεγυμνώθηκαν. Αυτό το σκάνδαλο είναι το σκάνδαλο τους στην κυριολεξία..
Οι «αποκαλυπτικοί» αλληλοσπαράζονται μεταξύ τους. Ο Δημοσιογράφος και Μέγας Ιεροεξεταστής Μάκης καρφώνει το φίλο του και συνεταίρο του Θέμο ότι έδωσε το DVD στην κυβέρνηση για να καλύψει μια συναλλαγή 5 εκατ. ευρώ πού βρέθηκαν σε λογαριασμό του. Ο Μέγας Ιεροεξεταστής γνώριζε και συγκάλυπτε αυτή τη συναλλαγή αλλά, ο αδέκαστος, θυμήθηκε το «λειτούργημα» του μόλις τώρα πού μάλωσε με το φίλο του.. Τις άλλες συναλλαγές πού κάνανε μαζί δεν τις θυμάται ακόμα.. Οπως για παράδειγμα το γεγονός ότι πούλησαν την εταιρεία τους στον ..εαυτόν τους(!) και ο Μέγας Ιεροεξεταστής βρέθηκε με 7 εκατ. ευρώ στον προσωπικό του λογαριασμό! Ντράπηκε μάλιστα να κοιτάξει τη γυναίκα και το παιδί του, όταν δημοσιεύτηκαν οι φωτογραφίες της Τσέκου με το Ζαχόπουλο.. Ξέχασε ο αδέκαστος κριτής πού δημοσίευε τα βίντεο τού Κορκολή με το μικρό κοριτσάκι..
Στην «σοβαρή» πλευρά της υψηλής δημοσιογραφίας, πού εκπροσωπείται κυρίως από ΜΕΓΚΑλους κυρίους και κυρίες, κυριαρχεί όπως πάντα η ψυχραιμία. Εκεί είναι επαγγελματίες εντεταλμένοι. Δεν βάζουν τα προσωπικά τους πάνω από τη δουλειά τους. Τους επισκέφτηκε η Τσέκου με τον δικηγόρο, στέλεχος του Πασόκ και της ΓΣΕΕ και κραδαίνοντας το DVD τούς επισήμανε ότι «ρίχνει την κυβέρνηση»! Φυσικά τους άνοιξε η όρεξη, αλλά δυστυχώς γιαυτούς διαπίστωσαν, όπως οι ίδιοι ομολογούν, ότι το υλικό ήταν απλώς ροζ, άνευ πολιτικής σημασίας και δεν έθιγε την κυβέρνηση! Παρ όλα αυτά μόλις έπεσε ο Ζαχόπουλος, άρχισαν λυσσαλέα, όπως και σε κάθε άλλη ευκαιρία, τον «δημοσιογραφικό» αγώνα τους για να ρίξουν την κυβέρνηση με όπλο τους το DVD που απέρριψαν!! Έτσι αντιλαμβάνονται την ενημέρωση και τη δημοσιογραφία! Και μπορεί όντως αυτή η κυβέρνηση να μην αξίζει να κυβερνά αυτόν τον τόπο, συμφωνούμε σε αυτό, αλλά τις κυβερνήσεις τις αλλάζει ο λαός και όχι η δημοσιογραφία ρε γαμώτο..
Τέλος, υπάρχει και μια τρίτη πλευρά.. Είναι η κοινή γνώμη η οποία διατηρείται πάντα ενημερωμένη.. Σαν μαϊμού πού διαβάζει εφημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.