Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2008

Η στάση των νταβατζήδων, χθες και σήμερα, στα κανάλια τους.

Κοινό μοτό στα νταβατζοκάναλα είναι σήμερα: «Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Ζαχόπουλου». Δείχνει αλλαγή στάσης και προσπάθεια συνεννόησης, μετά το απίστευτο χάος που προκλήθηκε από το αλόγιστο και εξοντωτικό κυνήγι της δημοσιογραφικής «αποκλειστικότητας» των τελευταίων τριών εβδομάδων, που εγκλώβισε τα συμφέροντα των καναλιών σε ένα, μη αναμενόμενο, ενδοδημοσιογραφικό πόλεμο! Νέα γραμμή είναι, ο πόλεμος αυτός να σταματήσει τώρα γιατί "δεν ξέρουμε σε τις αποκαλύψεις μπορεί να οδηγήσει".

Το MEGA τώρα απαλλάσσει την υπόθεση Ζαχόπουλου από κάθε πολιτική χροιά ή σχεδόν την απαλλάσσει. Στροφή 180 μοιρών, άντε 160. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «πολλά ακούγονται για οικονομικές ατασθαλίες, τίποτα όμως δεν έχει αποδειχθεί». Η αποκλειστική ευθύνη για τον εκβιασμό, την παραγωγή και τη διανομή του dvd πέφτει στην Τσέκου και ολίγον στον «τρίτο δικηγόρο». Η κυβέρνηση κριτικάρεται έντονα, αλλά για τους χειρισμούς του Ανδριανού και όχι για τυχόν σκανδαλιστικές ατασθαλίες, όπως πριν λίγες μέρες που "ήταν δεδομένες". Η θεματολογία έχει αλλάξει και στα νέα μαζικά ιντερνετικά μέσα φιλολαμπρακικής ή μπομπολικής κατεύθυνσης.

Ο ANT1 έχει την τιμητική του με το Θέμο Αναστασιάδη. Εμπλέκεται έτσι άμεσα και αυτός στο κόλπο. Δεν ασκείται ούτε εδώ έντονη πολιτική κριτική προς την κυβέρνηση (εν αντιθέσει προ ολίγων ημερών), δεν περιορίζεται όμως και στο «ροζ». Ο ΑΝΤ1 ήταν ο πρώτος που έκανε λόγο για τον αποχαρακτηρισμό του "Γερμανικού προξενείου", για το οποίο αποδείχτηκε ότι δεν είχε καμία σχέση ο Ζαχόπουλος αλλά ο Γιωργάκης Παπανδρέου αυτοπροσώπως! έκαμαν δηλαδή την πρώτη μεγάλη πατάτα. Η εντολή που είχε δοθεί ήταν κατά μέτωπο επίθεση στην Κυβέρνηση, αλλά τώρα ο Κυριακού φωνάζει «να μαζευτούν» γιατί η κατάσταση από «ροζ» πάει να ξεφύγει τελείως! Τον τόνο, στη Ζαχοπουλειάδα, δίνει ο Θέμος Αναστασιάδης(επίσης μαζεμένος από χθες) και οι υπόλοιποι απλά συμπληρώνουν το πάνελ των ηθικοπλαστικών αναλύσεων. Ο Παπαδάκης σήμερα το πρωί αηδίαζε για τις εξελίξεις στο θέμα. Ήταν και ο πρώτος που έδειξε «στροφή» πριν λίγες μέρες, όταν σε ανύποπτο χρόνο φιλοξενούσε τον Παπαγιάννη και δεν έκρυβε καθόλου την απορία του στις αηδίες και στις μπαρούφες που έλεγε, «για έναν άνθρωπο που ψυχομαχούσε»! Ήταν φανερό ότι του τον είχαν "κάτσει" με το ζόρι!

Ο STAR κρατά εντελώς χαμηλούς τόνους μέχρι αδιαφορίας για τα σενάρια. Περιορίζεται σε ολιγόλεπτα ουδέτερα ρεπορτάζ. Εντύπωση έκανε η εμμονή και η ανάδειξη του ρόλου «γυναίκας στελέχους του ΥΠΠΟ, που διακινούσε τα βίντεο». Αναφέρονταν στην περίφημη Δήμητρα.

Ο ALTER κρατά την πλέον αντικυβερνητική στάση. Δίνει έμφαση στην «ροζ» φημολογία αλλά και παράλληλα στην πολιτική σεναριολογία του ζητήματος. Στον ALTER φιλοξενούνται μονίμως οι Σπύρος Καρατζαφέρης, Κώστας Τσαρούχας και φυσικά ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος(που αποτελεί έκπληξη γιατί από την πρώτη στιγμή δείχνει δύσπιστος σε όλα τα σενάρια που κυκλοφορούν με ελαφρά τη καρδία, κυρίως λόγω εμπλοκής Θέμου. Από την τρίτη μέρα της Ζαχοπουλειάδας, δείχνει Νικολιτσόπουλο και οργανωμένο κύκλωμα εκβιαστών).

Ο Σπύρος Καρατζαφέρης ανανεώνει τις σεναριολογίες του, κάθε μέρα με νέο υλικό. Ξεκίνησε με τα αγοράκια του Ζαχόπουλου, πήγε στην Τρέμη και τώρα επιμένει πεισματικά ότι το κομμένο οπτικοακουστικό υλικό, του «ροζ» dvd, αυτό που δεν έχει παραδοθεί στον ανακριτή, είναι κρεβατομουρμούρα που «εμπλέκει προσωπικά τον πρωθυπουργό» σε διάφορα σκάνδαλα!

Ο Κώστας Τσαρούχας επιμένει στις υποθέσεις «περίεργων αποχαρακτηρισμών του ΚΑΣ», συνεχώς όμως παραπληροφορώντας αν και η δικαιοσύνη ψάχνει όλες αυτές τις υποθέσεις αποχαρακτηρισμών, για τις οποίες είναι υπεύθυνο ολόκληρο το ΚΑΣ φυσικά, αλλά ο Τσαρούχας έχει επιρρίψει όλες τις ευθύνες αποκλειστικά και άδικα στον Ζαχόπουλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ζαχόπουλος χρησιμοποίησε μόνο μια φορά το δικαίωμα διπλής ψήφου που διαθέτει στο ΚΑΣ, ενώ ο Τσαρούχας έχει πολλές φορές επικαλεστεί ως αποδεικτικό στοιχείο ενοχής το δικαίωμα αυτό.

Στο ALTER ο μόνος που κρατά φιλοκυβερνητική στάση είναι ο Τράγκας. Ο Τράγκας έχει επιτεθεί αμέτρητες φορές στις αναπόδεικτες σεναριολογίες των ημερών ενώ έχει αφήσει να εννοηθεί ότι ήταν γνώστης της ύπαρξης αυτού του υλικού, πολλές μέρες πριν αυτό ακουστεί!

Το ALTER είναι το μόνο κανάλι που φιλοξενεί συστηματικά απόψεις πολιτικών προσώπων για το θέμα, αν και η εμμονή του στον Άδωνη του ΛΑΟΣ(εμπλεκόμενο στη δεύτερη αυτοκτονία) προκαλεί απορίες.

Τέλος, ο ALPHA ασχολείται έντονα με το θέμα αν και κρατά ουδέτερη στάση. Ισορροπεί έντεχνα μεταξύ του «ροζ» και του πολιτικού, χωρίς να υπερβαίνει τα όρια αν και ο Κακαουνάκης τις λίγες φορές που έχει εμφανισθεί για το θέμα έχει πατήσει το κουμπί της μικροκομματικής εκμετάλλευσης. Ο Κοντομηνάς ζητά ενημέρωση πριν το δελτίο για τις εξελίξεις και έχει ζητήσει από τον Κακαουνάκη να απέχει από την ενασχόληση με το θέμα, αν και ο Κακαουνάκης δεν κρύβει τις αντικυβερνητικές σεναριολογίες του, στην εφημερίδα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.