Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2008

"Δώρα" 10 εκατoμμυρίων από τη SIEMENS για το C4I

Καταιγιστικά τα στοιχεία για το σκάνδαλο Siemens.

Γράφει ο Apollo
Μετά από ένα τραγελαφικό διαγωνισμό με ακυρώσεις, καταγγελίες και πολιτική πίεση από διπλωματικές αποστολές αρκετών χωρών, με σχετική απόφαση του ΚΥ.Σ.Ε.Α το σύστημα C4I κατοχυρώθηκε στην παντοδύναμη κοινοπραξία αμερικανικών συμφερόντων SAIC (παιδί των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ) με βασικούς υπεργολάβους τις εταιρείες SIEMENS, ΔΙΕΚΑΤ, ΠΑΝΟΥ, ΠΟΥΛΙΑΔΗΣ, IBM, ALTEC, και AMS.
H σύμβαση υπεγράφη στις 19/5/2003 μεταξύ SAIC και υπουργείου Εθνικής Άμυνας (επί Παπαντωνίου και ΓΓ του ΥΕΘΑ και υπεύθυνο για την σύμβαση τον Ζορμπά) και φορέα υλοποίησης το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης (επί Χρυσοχοϊδη). Το C4I υπολειτούργησε απελπιστικά κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων και δεν το παρέλαβε ο Βουλγαράκης (σημειώστε εδώ τον υπεύθυνο του συστήματος γνωστό Μαρκογιαννάκη. Παρελήφθη όμως από τον Πολύδωρα στις 29-03-07 παρουσία της SAICS, του Αμερικανού Πρέσβη (Charles Ries) και του Γενικού Διευθυντή της SIEMENS Δενδρινού, παρότι δεν λειτούργησε ποτέ στο σύνολο.
Και δεν πρόκειται. Το αστείο είναι ότι μας έκαναν και έκπτωση. Μας κόστισε μόνο 245.640.871 € σύμφωνα με τον Πολύδωρα. Το αρχικό κόστος του ήταν 259.032.250 €. Το συνολικό κόστος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων ανέρχεται στο 1,5 δις ευρώ!!!
Τα 10.000.000 € είναι το ποσό που αντιστοιχεί στα δώρα της SIEMENS μέχρι την Άνοιξη του 2004 για το συγκεκριμένο έργο.Όμως o χρηματισμός δεν είναι η κορυφή του παγόβουνου, υπάρχουν και άλλα σε αυτή την ιστορία. Και φυσικά πολλά δημόσια έργα που έχουν να κάνουν με την SIEMENS και έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις δικαστικές αρχές.

Στέλεχος της ανταγωνίστριας για το C4I κοινοπραξίας γαλλικών συμφερόντων Thales-Raytheon (μετείχε και η αμερικανική ΜΟΤΟROLA που τελευταία στιγμή πέρασε στο στρατόπεδο της SAIC) κατήγγειλε από το 2005 χρηματισμό Ελλήνων πολιτικών. Αναφέρεται ότι δήλωσε ότι οι ανταγωνιστές τους έδωσαν πιο πολλά πιο ψηλά.
Όλοι δίνουν το κάτι τι τους.Που τα βρήκε η SIEMENS; Από τα κονδύλια που προβλέπουν να βάζουν καπέλο στις προσφορές τους οι εταιρείες για δωράκια και να τα πληρώνουμε στο τέλος εμείς σαν συνολικό κόστος των έργων.
Δείτε και αυτό.Μίζες της Siemens ή χρήματα του φορολογούμενου πολίτη;1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.