Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2008

Εικονικό πνιγμό σε υπόπτους τρομοκρατίας χρησιμοποιεί η CIA

Η CIA έχει χρησιμοποιήσει τον εικονικό πνιγμό σε τρεις υπόπτους του δικτύου της αλ Κάιντα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, παραδέχτηκε για πρώτη φορά σήμερα ο διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) Μάικλ Χέιντεν ενώπιον κοινοβουλευτικής επιτροπής.
«Ο εικονικός πνιγμός χρησιμοποιήθηκε μόνο σε τρεις κρατούμενους», τόνισε, διευκρινίζοντας για πρώτη φορά τα ονόματα των υπόπτων που υπέστησαν αυτήν πολύ αμφιλεγόμενη τεχνική ανάκρισης, που καταγγέλλεται ως πράξη βασανιστηρίου από πολλούς επικριτές της.
Οι κρατούμενοι αυτοί ήταν οι Χάλεντ Σέιχ Μοχάμαντ, φερόμενος ως εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, Αμπου Ζουμπάιντα, φερόμενος ως το πρώτο μέλος με μεγάλη επιρροή της αλ Κάιντα που έχει συλληφθεί στις ΗΠΑ μετά την 11η Σεπτεμβρίου, και ο Αμπντ Ραχίμ αλ Νασίρι, ένας άλλος φερόμενος ως αξιωματούχος του ισλαμικού δικτύου.
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.