Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2008

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΑΦΓΑΝΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ


05 Φεβρουαρίου 2008

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ προσυπογράφει την παγκόσμια κινητοποίηση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων να ματαιωθεί η θανατική καταδίκη του δημοσιογράφου Σαϊέντ Παρβέζ Καμπάκχς στο Αφγανιστάν.

Ο νεαρός Αφγανός ρεπόρτερ και σπουδαστής της δημοσιογραφίας, που κρίθηκε ένοχος, καταδικάστηκε σε θάνατο από θρησκευτικό δικαστήριο. Το Ισλαμικό δικαστήριο του Αφγανιστάν τον έκρινε βλάσφημο για άρθρο, που «κατέβασε» από το διαδίκτυο και το διένειμε σε τέσσερις φίλους. Το ίδιο δικαστήριο, δεν επέτρεψε τη νομική υπεράσπιση του δημοσιογράφου. Τον έκρινε επίσης ένοχο, επειδή στην κατοχή του βρέθηκαν βιβλία με αντι-ισλαμικό περιεχόμενο.

Η ΔΟΔ υποστηριζόμενη από τις ενώσεις μέλη της σε όλο τον κόσμο, με επιστολή στον Πρόεδρο του Αφγανιστάν, έχει ζητήσει την παρέμβασή του για να εφαρμοστεί το Σύνταγμα της χώρας, με το οποίο κατοχυρώνεται η ελευθερία της έκφρασης, προκειμένου να δικαιωθεί ο νεαρός συνάδελφος και να ακυρωθεί η καταδίκη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.