Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2008

"ενώ καταλαβαίνουμε τη σήψη και τη σιχαινόμαστε, την ανεχόμαστε"

Η γητεύτρια απαντά στον rigelian
Φίλε rigelian
Σε πολλά έχεις δίκιο. Κι εγώ δεν είμαι του σακιάσματος και της συνολικής απαξίωσης. Ναι. Δεν είναι όλα τα κανάλια ίδια. Διαφέρουν αρκετά τα κρατικά και κάποια μονοθεματικά με ντοκουμέντα κτλ. Τα ιδιωτικά, αν εξαιρέσεις κάποιες πολύ καλές ταινίες ή κάποιες ποιοτικές σειρές ή εκπομπές, έχουν κιτρινίσει επικίνδυνα.
Έχουμε λοιπόν από τη μια Τσίμα, Κούλογλου, Σταύρο Θεοδωράκη, Παπαχελά και κάποιους ανταποκριτές και ρεπόρτερς αυτής της κατηγορίας (μην πεταχτεί κανείς και μου πει για κόμματα, μιλάω για ποιότητα δημοσιογραφική) και από την άλλη... οι βάρκες μου κουνιούνται. Τους Θέμους και τους Μάκηδες, τις Δρούζες, τις Τατιάνες και τις Λαμπίρες! Ή την Πάνια και τους ομοίους της! Ή τον Αντρέα και τον Ψινάκη! Ή τις τεκνατζούδες γεροντομπεμπέκες! Δε λέω ονόματα γιατί σέβομαι τον συχωρεμένο πατέρα της μιας και τον πρώην σύζυγο της άλλης.
Αν ο μέσος πολίτης rigelian, μεγαλώνει με αυτή την τηλεόραση, τα πρωινάδικα-σκυλάδικα, με τις γλάστρες, τα ξέκ*λα και τις καφετζούδες-αστρολόγες ή τις ψυχαναλύτριες του... Θε μου σχώρα με, είναι υπεύθυνη η Πολιτεία και αν θέλεις και οι πολίτες που έχουν δυο δράμια νου στο κεφάλι, που λέγανε οι παππούδες μας. Έχεις ευθύνη ΕΣΥ κι ΕΓΩ κι ΕΜΕΙΣ που ενώ καταλαβαίνουμε τη σήψη και τη σιχαινόμαστε, την ανεχόμαστε.
Τις επαναστάσεις rigelian, δεν τις έκανε ο λαός. Οι διανοούμενοι τις κάνανε. Αυτοί τις έστηναν και τις οργάνωναν. Ο μέσος πολίτης λοιπόν, άγεται και φέρεται, από τους χυδαίους, οι άλλοι τί κάνουνε;
Δεν περιμένω φυσικά από ΚΑΝΕΝΑΝ πολιτικό να κάνει ΤΙΠΟΤΑ ΠΙΑ! Θεωρητικές τρίχες, φρούδες υποσχέσεις, σχέδια για τα χαρτιά τους και στόχος ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ. Η προσωπική τους ανέλιξη. Και μόλις πάρουν εξουσία, μια από τα ίδια.
Εγώ το πασόκ το αγάπησα, το πίστεψα, το στήριξα σε όλη τη ζωή μου. Από το σημερινό πασόκ όμως δεν περιμένω τίποτα και είμαι απολύτως απογοητευμένη. Γιατί είναι άνυδρο. Δεν έχει ντουέντε. Δεν έχει φωτιά και πάθος και αλήθεια. Ποιός θα επικοινωνήσει με το λαό σήμερα και θα τον νιώσει;
Είδα εχθές μια ανακοίνωση-ποστ του Παναγιώτη που έλεγε «Σέβομαι τους ομοφυλόφιλους; » και κάτω έγραφε: «Ο Orestis ανοίγει την συζήτηση για το σεβασμό της σεξουαλικής διαφορετικότητας και παραθέτει εξαιρετικά ενδιαφέρουσες προτάσεις. Διαβάστε, όλοκληρο το κείμενο και καταθέστε την άποψη σας στις σελίδες του eforum.gr»
Πόσοι απαντήσανε; Πέντε.
Γιατί έτσι όπως ετέθη, με 1,2,3... καταδικάζουμε μπλα μπλα... ουδείς έχει όρεξη να ασχοληθεί.
Αν το έθεταν με μια ιστορία καταπίεσης,
παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και είχαν και το τσαγανό να διευθύνουν την κουβέντα θα μάζευε 500 σχόλια και θα έβαζε φωτιά στα μπλογκς!
Κρεμάμε μια ανακοίνωση και τέλος;
Κι εδώ τώρα.
Αυτό το θέμα έχει 32 σχόλια και τα μισά τα έχουμε κάνει εμείς κι εμείς... Πού είναι οι πασόκοι του δικτύου; Ή πού είναι οι αριστεροί φίλοι μας να συμμετάσχουν στην κουβέντα; Τους ελκύσαμε; Το σημερινό πασόκ ότι κι αν κάνει φαίνεται σα να κάνει αγγαρεία. Άντε να το κάνουμε κι αυτό να ξεμπερδεύουμε.
Τέλος πάντων επειδή την πήγα μακριά τη βαλίτσα, επανέρχομαι συνοψίζοντας απλοϊκά:
Η διαφθορά στα σπίτια των πολιτών μπήκε από τα ιδιωτικά κανάλια και από τους επιχειρηματίες για λόγους που όλοι ξέρουμε. Για αποχαύνωση! Αποχαυνωμένος πολίτης και αμόρφωτος πολίτης είναι ότι καλύτερο. Δεν έχει άποψη! Τη συντήρησαν λοιπόν οι κάκιστοι πολιτικοί και αν υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που σκέφτονται το μέλλον αυτής της βασανισμένης χώρας και των παιδιών μας, καλό θα είναι να ξεκινήσουν αγώνα μόνοι τους με όποιον τρόπο μπορούν! Ναι, και μέσα απ' τα μπλογκς! Γιατί όχι; Οι πιο καθαρές φωνές εδώ ακούγονται.

Πού θα ακουστούν;
Στα κανάλια;
Ή στα συγκροτήματα των εφημερίδων τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.