Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2008

ΕΣΡ: Αυτόκλητος υπερασπιστής

ΕΣΡ: Αυτόκλητος υπερασπιστής. Πραγματικά είναι να απορεί κανείς με τον τρόπο που λειτουργεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ορισμένες φορές. Ως… αυτόκλητος υπερασπιστής συγκεκριμένων τηλεοπτικών σταθμών και συμφερόντων, το ΕΣΡ φροντίζει κάθε φορά να μας εκπλήσσει με τις αποφάσεις των… σοφών που απαρτίζουν το προεδρείο του και που -θυμίζουμε- θα έπρεπε να είχαν αντικατασταθεί από το… 2006, μια και η θητεία των περισσοτέρων έχει λήξει! Το ΕΣΡ φρόντισε για μια ακόμα φορά να μας στείλει… αδιάβαστους, βλέποντας «φαντάσματα» και επιχειρώντας να χαλιναγωγήσει τα Μέσα! Πρώτα φρόντισε να φέρει σε δύσκολη θέση τον ALPHA με αφορμή το θέμα Ζαχόπουλου. Το… συμβούλιο των σοφών αποφάνθηκε ότι ο σταθμός μετέδωσε μη διασταυρωμένη πληροφορία σε πρόσφατο δελτίο ειδήσεών του, όταν η δικαστική ρεπόρτερ Ιωάννα Μάνδρου έκανε λόγο για «δεύτερο Καμπουράκη». Το ΕΣΡ, με άλλα λόγια, μπήκε σε ρόλο… ΕΣΗΕΑ, αποφάσισε ότι τα μέλη του είναι τα καθ’ ύλην αρμόδια για να κρίνουν ποια πληροφορία είναι διασταυρωμένη και ποια όχι, έκριναν αν κάποιος έκανε σωστά τη δουλειά του και αποφάσισαν να του… τραβήξουν το αφτί! Κι αυτή η κίνηση του ΕΣΡ μάλλον θα πρέπει να προβληματίσει τα δημοσιογραφικά συνδικαλιστικά όργανα, τα οποία -εξ όσων είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε- είναι τα μόνα αρμόδια για να κρίνουν εάν ένας δημοσιογράφος έχει κάνει ή όχι σωστά τη δουλειά του, μέσα στο πλαίσιο της δεοντολογίας!
Επίσης το ΕΣΡ αποφάσισε να πάρει και το μέρος του MEGA στο όλο ζήτημα, καλώντας τον ALPHA σε απολογία για τις 19 Φεβρουαρίου, επικαλούμενο λανθασμένους χειρισμούς του θέματος μόνον από την πλευρά του καναλιού της Κάντζας! Η αναιτιολόγητη επίθεση του ΕΣΡ στο κανάλι του Δημήτρη Κοντομηνά συνεχίστηκε και με την κλήση σε απολογία του Λάκη Λαζόπουλου, επειδή στο «Αλ τσαντίρι νιουζ» είχε καλέσει μια… μαϊμού, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο «απάντηση» στον Νίκο Καρβέλα και όσα είχε πει στην επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του καταξιωμένου ηθοποιού μέσα από την εκπομπή «Ζούγκλα» του ALTER! Φυσικά για τους χαρακτηρισμούς «φούστης» κ.λπ., που είχε χρησιμοποιήσει ο μουσικοσυνθέτης στη συγκεκριμένη εκπομπή εναντίον του Λαζόπουλου, δεν έγινε κουβέντα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.