Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2008

Της Πανδώρας το…..κάγκελο !! (1)

Θέλοντας να ξεκινήσω το post αναφερόμενος στην στήλη Πανδώρα της εφημερίδας Το Βήμα ήμουν προβληματισμένος σχετικά με τον προσδιορισμό του γένους της στήλης .
Ο αρθογράφος δηλαδή είναι άνδρας ή γυναίκα ;
Τελικά κατέληξα στο συμπέρασμα ότι είναι …. Ουδέτερο , λόγω και του περιβάλλοντος στον χώρο που ``αρθρογραφεί``.
Τέλος πάντων θα το αναφέρω αόριστα ως …Πανδώρα ,αλλά εσείς θα…… ξέρετε .

Πανδώρα λοιπόν είναι η στήλη που σχολιάζοντας την κίνηση των δέκα βουλευτών της ΝΔ (όταν αυτοί έκαναν πρόταση στην κυβέρνηση για την συνταξιοδότηση της αγρότισσας στα 60της χρόνια , όπως άλλωστε ισχύει και για όλες τις εργαζόμενες στον δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα ) τους κατηγορούσε για
λαϊκισμό.

Κατέληγε δε στο : Και η πρόταση να συνταξιοδοτούνται οι αγρότισσες κατά μία πενταετία νωρίτερα, όταν μάλιστα το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα, είναι ανευθυνότητα.
Όπως ανευθυνότητα είναι, λ.χ., όταν σου επιβάλλει ο γιατρός να χάσεις βάρος για να μη χάσεις τη ζωή σου κι εσύ λες: «Ωραία. Από Δευτέρα δίαιτα. Σήμερα όμως ας πλακώσουμε ένα αρνάκι του γάλακτος στον φούρνο»...
Σιγά μη σχίσεις το καλτσόν σου …Πανδώρα.
Λαϊκισμός είναι αυτά που γράφεις ……Πανδώρα, όταν για ένα τόσο σοβαρό θέμα μιας μερίδας συμπολιτών μας , χρησιμοποιείς παράδειγμα με δίαιτες , αρνάκια γάλακτος κλπ.
Φαίνεται ότι στο μικρόκοσμο του Κολωνακίου όπου τριγυρνάς , μέγα θέμα στις συζητήσεις είναι η δίαιτες και έχεις επηρεαστεί.
Από πότε η ισότητα των πολιτών που προστατεύει το σύνταγμα μας είναι λαϊκισμός ;;
Το ασφαλιστικό, ξέρεις πολύ καλά ….Πανδώρα από ποιους κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα. Και σίγουρα όχι από τους αγρότες και τις αγρότισσες.

Το ξεπερνώ όμως και συνεχίζω με άλλο σχόλιο της στήλης.
Γράφει :``Ο ΟΠΕΚ διοργανώνει εκδήλωση με ομιλητή τον τέως πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και θέμα «Σκέψεις για μια προοδευτική πολιτική».
Προσωπικώς αναμένω με μεγάλο ενδιαφέρον τις σκέψεις του τελευταίου διατελέσαντος πρωθυπουργού, προτού το αξίωμα εκπέσει στη σημερινή του κατάσταση.
Πολύ περισσότερο δε καθώς τα όσα μου μεταφέρουν συνομιλητές του Κ. Σημίτη για τις κρίσεις του σχετικά με τη σημερινή κατάσταση των πραγμάτων μού επιτρέπουν να περιμένω μια παρέμβαση αντάξια του παρελθόντος του``

Καλά που ζεις …..Πανδώρα ;;;
Σε ολόκληρο το συγκρότημα Λαμπράκη δεν υπάρχει ούτε ένα λεξικό ;;
Γιατί αν υπήρχε και το ξεφύλλιζες ,θα διαπίστωνες ότι η λέξη ``λαμόγιο `` και η ορισμός της ευρύτερης έννοιας της δεν υπήρχε στις πριν του 1998 εκδόσεις των λεξικών .
Καθιερώθηκε επί εποχής Σημίτη , και από τότε έχει εισχωρήσει έντονα στον μικρόκοσμο μας.

Να τους χαίρεστε κ. Παπανδρέου τους προσφάτως (άρθρο μου Κυριακή 3/2/2008) διαπλεκομένους συμμάχους σας.
Προσέξτε όμως μην ξεσηκωθεί ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ φωνάζοντας :

Μπουρλότοοο …..εδώ γίνεται της Πανδώρας το ……κάγκελο !!!

ΥΓ. Αύριο θα συνεχίσω με το 2ο μέρος περί …Πανδώρας για να αποδείξω με ποιο τρόπο ασκείται η δημοσιογραφία στην χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.