Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2008

ΠΕΝΤΕ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.

Τουλάχιστον πέντε είναι οι περιπτώσεις πολιτών, σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο, που έπεσαν θύματα μεθόδων «απαγωγής», από ειδικές αστυνομικές δυνάμεις και υπό το πρόσχημα της «φιλικής συζήτησης-ανάκρισης» οδηγήθηκαν από κουκουλοφόρους, φορώντας κουκούλες και στους ίδιους, σε άγνωστο τόπο για τα περαιτέρω.
Ήδη υπάρχει μια επώνυμη μηνυτήρια αναφορά πολίτη στις 15/1/2008, από όπου άρχισε να ξετυλίγεται και το κουβάρι των αποκαλύψεων και προκλήθηκαν αντιδράσεις από κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους, στο εσωτερικό της Αστυνομίας και σε συνδικαλιστικές οργανώσεις. Μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου κάνουν λόγο για πρωτόγνωρες μεθοδεύσεις από τμήμα της ΕΛ.ΑΣ.
Αρκετοί υποστηρίζουν ότι κάποιοι "εγκέφαλοι" στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα θέλησαν εκμεταλλευόμενοι το κλίμα των
αστυνομικών επιχειρήσεων στην Κρήτη, με αφορμή τα γεγονότα στο Μυλοπόταμο και τη δίωξη ναρκωτικών και οπλοχρησίας, να προχωρήσουν και σε πεδία ακραίων πολιτικών και αναρχοαυτόνομων κοινωνικών χώρων, χρησιμοποιώντας προδήλως παράνομες μεθοδολογίες που αντίκεινται στην ελληνική και
ευρωπαϊκή νομοθεσία και το δίκαιο για τη δράση της Αστυνομίας. Ακόμη χειρότερα, ως πεδίο μιας τέτοιας δράσης επέλεξαν ένα νησί γεμάτο αγωνιστικές, δημοκρατικές παραδόσεις, πάνω σε ζητήματα ατομικών δικαιωμάτων, ελευθεριών και αξιοπρέπειας.____________από τη "Νέα Κρήτη"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.