Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2008

Χρυσοχοΐδης για "σκάνδαλο Siemens"

Η Ελλάδα περνάει μια από τις χειρότερες και πιο παρατεταμένες περιόδους πολιτικής κρίσης και νοσηρότητας στην πρόσφατη ιστορία της. Παρατηρώ δε μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια να δημιουργηθούν «αντι-ζαχόπουλοι» και «αντι-κουκοδήμοι» σε μια ατμόσφαιρα συλλήβδην απαξίωσης και ισοπέδωσης των πάντων. Αναρωτιέμαι ποιον συμφέρει να συντηρούνται χωρίς να διερευνώνται πρωτοφανείς κατηγορίες που αμαυρώνουν την εικόνα της Ελλάδας και καλλιεργούν μια νοσηρή ατμόσφαιρα;

Προσωπικά δεν αισθάνομαι καθόλου περήφανος ως πολίτης και ως πολιτικός, που υπηρέτησα με ευθύνη και πατριωτισμό από κρίσιμες θέσεις τη χώρα μου, να πληροφορούμαι από το εξωτερικό για θολές και αόριστες καταγγελίες περί χρηματισμού προσώπων και οργανισμών και ταυτόχρονα να δέχομαι πόλεμο λάσπης. Αναγκάζομαι να υπερασπισθώ όχι μόνο την προσωπική μου τιμή και υπόληψη αλλά και χιλιάδων εντίμων υπαλλήλων του Υπουργείου που υπηρέτησα.

Σκοπεύω να αντιδράσω δυναμικά απέναντι σε οποιονδήποτε εμπλέκει το όνομά μου σε αυτή την υπόθεση. Από εδώ και μπρος οποιοσδήποτε αναφέρεται στο όνομά μου θα πρέπει να τεκμηριώνει τις αναφορές του στη Δικαιοσύνη. Ταυτόχρονα, όποιος αναφέρεται στη συγκεκριμένη υπόθεση θα πρέπει να καταθέτει σε ποιους δόθηκαν και με ποιον τρόπο τα υποτιθέμενα χρήματα, με όνομα και διεύθυνση.

Ναι στην αποκάλυψη των ενόχων. Όχι στην ενοχοποίηση των πάντων και τη λασπολογία.

Πιστεύω πως η κυβέρνηση οφείλει να επανεξετάσει τη στάση της απέναντι στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή και η Δικαιοσύνη να συνεργαστεί με συνοπτικές και αποτελεσματικές διαδικασίες με τις γερμανικές αρχές ώστε να βγουν όλα στο φως εδώ και τώρα. Δεν υπάρχουν πια περιθώρια για άλλα νοσηρά φαινόμενα στην πολιτική μας ζωή. Πρέπει επιτέλους να καθαρίσει η ήρα από το στάρι.

Για ενημέρωση μάλιστα τόσο των πολιτών όσο και του δημοσιογραφικού κόσμου θέλω να αποσαφηνίσω μια και καλή τα εξής: Με αποφάσεις της Διυπουργικής Επιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, υπό τον τότε Πρωθυπουργό Κ. Σημίτη, η υλοποίηση του έργου της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων ανατέθηκε για λόγους ταχύτερης και αποτελεσματικής διεκπεραίωσής του στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, το οποίο μετά το πέρας των προβλεπομένων κατά νόμο διαδικασιών και με τη σύμφωνη απόφαση του ΚΥΣΕΑ, υπέγραψε την τελική σύμβαση.

Κλείνοντας, θέλω να τονίσω ότι για την προετοιμασία και την ασφαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, από την Πυρόσβεση έως τα θέματα εθνικής ασφάλειας, δούλεψαν με αυταπάρνηση και επαγγελματισμό χιλιάδες υπάλληλοι και εθελοντές με εξαιρετικά και διεθνώς αναγνωρισμένα αποτελέσματα. Τον κόπο και την τιμή τους υπερασπίζομαι και τώρα και καλώ οποιονδήποτε έχει στοιχεία να τα δημοσιοποιήσει και να τα καταθέσει στη Δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.