Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2008

Ένα βήμα πριν την απαγγελία κατηγοριών.......

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες,ένα βήμα πριν από τη σύνταξη των κατηγορητηρίων και την απαγγελία κατηγοριών σε νέα πρόσωπα βρίσκεται ο 2ος ειδικός ανακριτής, Δημήτρης Οικονόμου, καθώς, ο δικαστικός λειτουργός έχει ξετυλίξει το κουβάρι της «πολυπλόκαμης», όπως έχει χαρακτηριστεί, δικογραφίας, διανέμοντας «ρόλους» και ποινικές ευθύνες όπου προκύπτουν ενδείξεις.
Στο στόχαστρο του ανακριτή έχουν μπει, πλην της Εύης Τσέκου, ο κομιστής του DVD στο Μέγαρο Μαξίμου, ο εργατολόγος, αλλά και οι δικηγόροι που κατονομάζονται σε μαρτυρικές καταθέσεις και εμφανίζονται να ζητούν αρχαιολογικές διευκολύνσεις και εξυπηρετήσεις από τον Χρήστο Ζαχόπουλο.Την ίδια ώρα, δικαστικοί κύκλοι αποκαλύπτουν ότι "
πολλά έχει να… πει το πόρισμα της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων για την κατάθεση των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ του Θέμου Αναστασιάδη και αυτό, γιατί ερευνά τυχόν αθέμιτη συναλλαγή σε σχέση με το DVD."
Ο 2ος ειδικός ανακριτής, ο οποίος θέλει πάση θυσία να συναντήσει -έστω και για λίγο- τον Χρήστο Ζαχόπουλο, μπορεί μέσα στην εβδομάδα να μεταβεί στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός για να δει… την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και αν είναι σε θέση να καταθέσει.
Κομβικό σημείο όμως για την εξέλιξη της ανάκρισης και το «δέσιμο» κακουργηματικών κατηγοριών ενδεχομένως εις βάρος του επικεφαλής της ΥΠΕΕ Σπύρου Κλαδά αλλά και του Θέμου Αναστασιάδη θα αποτελέσει και το πόρισμα της έρευνας την οποία κάνει η εισαγγελέας Μαρία Γκανέ, που εξετάζει το σκέλος των καταγγελιών του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Σύμφωνα με αυτές ο βουλευτής Κώστας Κουκοδήμος μετέφερε πρόταση του προϊσταμένου της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, «
να βάλει κάτω από το συρτάρι την υπόθεση του Θέμου Αναστασιάδη, με αντάλλαγμα να μην εμπλακεί το όνομά του στην υπόθεση Ζαχόπουλου».
Ηδη χθες ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Σανιδάς ζήτησε επίσπευση της έρευνας της κ. Γκανέ. Και ενώ το «άνοιγμα» ή όχι της δικογραφίας σε τρεις ημέρες και η παράδοση των αντιγράφων της στους δικηγόρους έχει… εξελιχθεί σε θρίλερ, ο κ. Οικονόμου έχει να αντιμετωπίσει ακόμη έναν σκόπελο που μπορεί να αλλάξει πολλά.Δεν έχει πάρει ακόμη στα χέρια του τα αποτελέσματα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του Θέμου Αναστασιάδη..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.