Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2008

Αυστηρό μήνμυμα απέστειλε η Siemens και προειδοποιεί.

Αυστηρό μήνυμα, προς κάθε κατεύθυνση, απέστειλε η Ζίμενς, ότι δεν πρόκειται να χαριστεί σε κανέναν, δια στόματος του επικεφαλής της εταιρίας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, αρχιεπιθεωρητή, Αντρέα Πόλμαν.
Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα "Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ" ο Πόλμαν τονίζει ότι ανεξάρτητα από το τί θα πράξουν οι υπόλοιπες αρχές που διερευνούν την υπόθεση, η Ζίμενς δεν πρόκειται να χαριστεί σε κανένα πρόσωπο που έχει διαπράξει παράνομες πράξεις.
Δια του λόγου το αληθές, πριν λίγες μέρες η εταιρία απέστειλε τελεσίγραφο προς όλους του εμπλεκόμενους υπαλλήλους της, ζητώντας τους να καταθέσουν ο,τιδήποτε γνωρίζουν για το σκάνδαλο (το οποίο σημειωτέον επεκτείνεται σε περίπου 60 χώρες).
Σε διαφορετική περίπτωση η Siemens αξιώνει αποζημιώσεις ύψους ενός εκατ. ευρώ για τα στελέχη εκείνα που εμπλέκονται, αλλά αρνούνται να συνεργαστούν με τις αρχές.
Σε ό,τι αφορά το ελληνικό σκέλος της υπόθεσης, αμερικανική δικηγορική εταιρία που διενεργεί έρευνα για τη μητρική εταιρία πρόκειται να καλέσει 7-8 στελέχη της Ζίμενς-Ελλάς, ενώ ήδη ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Παναγιώτης Αθανασίου ζήτησε την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του πρώην στελέχους της εταιρίας, Πρόδρομου Μαυρίδη.
Όσο για τη μετάβαση των τριών ελλήνων εισαγγελέων σε Γερμανία και Ελβετία, αυτή θα καθυστερήσει για μικρό χρονικό διάστημα, καθώς τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου οι αρχές θα αποστείλουν επισήμως συμπληρωματικό αίτημα σε Μόναχο και Βέρνη για την εξέταση μαρτύρων. Το αίτημα αφορά και στην επεξεργασία των πειστηρίων που έχουν συγκεντρωθεί για την υπόθεση.
Στο πλαίσιο των ερευνών τους οι ελληνικές εισαγγελικές αρχές θα ζητήσουν να εξετάσουν μάρτυρες στη Γερμανία, οι οποίοι με τις καταθέσεις τους επιβαρύνουν στελέχη της Ζίμενς Ελλάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.