Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2008

Μέσα και ο Τσιτσιρίγκος.

Συνελήφθη στον Πειραιά, ένας από τους μεγαλύτερους απατεώνες των τελευταίων ετών, που είχε εξαπατήσει δεκάδες πολίτες αποσπώντας πολλά εκατομμύρια ευρώ. Εις βάρος του εκκρεμούσαν εννέα εντάλματα για απάτες κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.
Ο 50χρονος Δ.Τσιτσιρίγκος συνελήφθη μαζί με τον αδελφό του, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας. Κατηγορούνται από τις αρχές, ότι από το 1999 έως το 2002 είχαν «στήσει» χρηματιστηριακή εταιρεία-μαϊμού κι έπειθαν ανυποψίαστους πολίτες να αγοράσουν ανύπαρκτα αμοιβαία κεφάλαια, τα οποία, όπως ισχυρίζονταν, ήταν ασφαλισμένα σε τράπεζα της Σκωτίας με εγγυημένες υψηλές αποδόσεις.
Το όνομα του Τσιτσιρίγκου είχε εμπλακεί και στην υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος όταν σε δίκη που έγινε ερήμην του, το δικαστήριο με πρόεδρο τον δικαστή Αχιλλέα Ζήση τον αθώωσε.
Ο επί πέντε χρόνια καταζητούμενος είχε βρει καταφύγιο σ’ ένα μικρό διαμέρισμα στην οδό Νοταρά, στον Πειραιά, ενώ για τις μετακινήσεις του χρησιμοποιούσε αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού, με φιμέ τζάμια, το οποίο οδηγούσε πάντα μια γυναίκα. Όταν έφτανε στο κρησφύγετό του, ξάπλωνε στα πίσω καθίσματα για να αποφεύγει τα αδιάκριτα βλέμματα έως ότου το αυτοκίνητο μπει στο ισόγειο γκαράζ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα Αθηνών από τον οποίο ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.