Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2008

Χρυσή Αυγή και Αριστεριστές

Με τη χρυσή αυγή, δεν έχω καμιά σχέση. Για να πω την αλήθεια ξέρω ελάχιστα για το τι πρεσβέυουν και τι υποστηρίζουν. Με τους αριστεριστές πάλι όπως τους λένε, ούτε και μ' αυτούς έχω καμιά σχέση. Πιστεύω όμως ότι ξέρω τι περίπου πιστεύουν. Σύμφωνα με όσα λέγονται και όσα καταλαβαίνω οι αριστεριστές είναι προοδευτικοί, δημοκράτες άνθρωποι. Αλήθεια πόσο δημοκρατικό και προοδευτικό είναι να απαιτείς να μην γίνει κάποια δημοκρατική εκδήλωση, όπως είναι μια διαδήλωση, ακόμη κι αν πιστεύεις ότι αυτοί που την κάνουν δεν είναι δημοκράτες ή ότι τα κίνητρά τους δεν είναι δημοκρατικά.Μήπως οι προοδευτικοί αριστεριστές, έχουν καβαλήσει το καλάμι και διεκδικούν για λογαριασμό τους αποκλειστικά την ταμπέλα 'δημοκράτης', οποτε και αποκτούν το δικαίωμα να λογοκρίνουν οποιονδήποτε θεωρούν αντίθετο στις απόψεις τους;
Μα τί είπα τώρα; Λογοκρισία από πλευράς αριστερών/προοδευτικών ανθρώπων;
Μήπως πολεμώντας τον φασισμό γίνονται και οι ίδιοι αυτό που πολεμούν;
Θα μπορούσαν ίσως να μην αντιδράσουν σ' αυτή τη διαδήλωση και αμέσως μετά να αναλύσουν τους λόγους που θεωρούν αυτή τη διαδήλωση γελοία.

Αυτό δεν είναι δημοκρατία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.