Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2008

Ποιοι «μουτζούρωσαν» το Πασόκ;

Τους «μουντζούρηδες» του κινήματος ψάχνουν στο Πασόκ και αν είναι δυνατόν αυτοί να αποκαλυφθούν πριν τους τσιμπήσει κανένας εισαγγελέας. Με δηλώσεις τους προς το περιβάλλον Παπανδρέου αλλά και δημόσια οι πρώην υπουργοί, που "θεωρητικά" εμπλέκονται, νίπτουν τας χείρας τους ή δείχνουν ο ένας τον άλλο. Ήδη έγιναν μπάχαλο σχετικά με το ποιος υπέγραψε για το C4I! Άνθρωπος δεν ξέρει αυτή τη στιγμή. Ο Χρυσοχοΐδης, πρώην Δημόσιας Τάξης πετά τη μπάλα στο Εθνικής Άμυνας το οποίο είχε λέει αναλάβει την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Έντονα αντέδρασε στις αιχμές Χρυσοχοΐδη, ο Γιάννος Παπαντωνίου, ξαναστέλνοντας την μπάλα στον Χρυσοχοΐδη, επιμένοντας με ανακοίνωσή του, ότι την ευθύνη είχε το… υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Ζητά να χυθεί άπλετο φως με κάθε μέσο δικαστικό και κοινοβουλευτικό στην υπόθεση της Siemens και υπενθυμίζει πως λειτουργούσε ειδική διυπουργική επιτροπή υπό τον υφυπουργό Δημόσιας Τάξης!!!! Παραδέχεται επίσης ότι για λόγους ταχύτητας υιοθετήθηκε το μοντέλο συμβάσεων που χρησιμοποιείται στα εξοπλιστικά προγράμματα.

Γνώστες της περιόδου λένε ότι «η σύμβαση έχει την υπογραφή του Γιάννου, αλλά η διαπραγμάτευση έγινε από το υπουργείο Πολιτισμού και η σύμβαση υιοθετήθηκε με απόφαση του ΚΥΣΕΑ υπό την προεδρία του Κ. Σημίτη»!

Ακάθεκτο πάντως, το Πασόκ ζητά στις 12 Φεβρουαρίου, τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, "προκειμένου να διερευνηθεί αν συγκεκριμένοι κυβερνητικοί παράγοντες και κρατικά στελέχη …… έβλαψαν το δημόσιο συμφέρον".

Ο Παπανδρέου θέλει να αποδείξει ότι δεν έχει τίποτα να κρύψει και ότι δεν προτίθεται να καλύψει κανέναν μέσα όμως σε ένα κλίμα δημόσιας αντιπαράθεσης πρώην κυβερνητικών στελεχών που το καθένα προσπαθεί να υπερασπιστεί το όνομά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.