Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2008

Πόλεμος εντυπώσεων από το Πασόκ.

Παρά τα «μιντιακά» προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, στο Πασόκ βιώνουν την ανατριχιαστική εμπειρία της δημοσκοπικής πτώσης. Πως είναι δυνατόν να δέχεται τέτοια επίθεση από τα καναλαρχικά συμφέροντα η κυβέρνηση και να μην ωφελείται το Πασόκ! Πως είναι δυνατόν να μην πέφτει ο Καραμανλής, αλλά να πέφτει η συμμαχία νταβατζήδων-Παπανδρέου; Αγκιστρώνονται στα «ροζ dvd”, στις εξεταστικές και στις συνδικαλιστικές αναταραχές για πρόσκαιρα μικροκομματικά οφέλη. Κατά βάθος τα οφέλη αυτά αποδεικνύουν την ρηχότητα των απόψεων και την έλλειψη θέσεων και κυβερνητικών προτάσεων από μέρους Πασόκ. Άρα μακροπρόθεσμα η στρατηγική που ακολουθεί το Πασόκ επιστρέφει εναντίον του αφού η έλλειψη προτάσεων αποκαθηλώνει και αποδομεί το ίδιο το Πασόκ και ενισχύει το κυβερνητικό προφίλ του Καραμανλή, αφού αυτός κρατά και το καρπούζι και το μαχαίρι της εξουσίας.
Οι εξεταστικές που ζητά το Πασόκ και η προάσπιση των κεκτημένων συμφερόντων των αρχισυνδικαλιστών της ΔΕΗ, απλώς αναδεικνύουν ένα κόμμα που δεν ξέρει τι θέλει, είναι ανεύθυνο, δεν είναι άξιο αυτή τη στιγμή να κυβερνήσει και παίζει με τις τηλεοπτικές εντυπώσεις. Πως είναι δυνατόν το Πασόκ και ο αρχηγός του, να κατηγορούν την κυβέρνηση για το ξεπούλημα της ΔΕΗ όταν αυτοί την έβαλαν στο Χρηματιστήριο και της Αθήνας και του Λονδίνου; Χρηματιστήριο θα πει μετοχοποίηση και άρα κανόνες αγοράς. Γιατί τώρα ο Παπανδρέου υποκινεί τους βολεμένους αρχισυνδικαλιστές σε μια μάχη άνευ ουσίας αλλά ουσιαστική για τα «εκβιαστικά» δελτία των 08:00; Δεν αποδεικνύεται έτσι, ότι ο πρόεδρος Γιώργος έχει υποκύψει στα αδηφάγα συμφέροντα των καναλιών; Μόνο εντυπώσεις εξυπηρετούν οι στρατηγικές Παπανδρέου και καθόλου κυβερνητική πρόταση και πολιτική άποψη. Αντιδρούμε μόνο για να πάρουμε την εξουσία, γιατί όταν βρισκόμαστε εκτός όλο σκάνδαλα αποκαλύπτονται(βλέπε miesens Siemens), τα αφεντικά των καναλιών βλέπουν τα κρατικοδίαιτα κέρδη τους να κατρακυλούν και πλήττονται τα μεγαλοσυμφέροντα των τακτοποιημένων προσκείμενων εργατοπατέρων που «δεν δούλεψαν ποτέ στη ζωή τους», έτυχε όμως να θητεύσουν στους καλολαδωμένους κομματικούς μηχανισμούς του κυβερνητικού Πασόκ, γνωστού και ως «βαθύ Πασόκ».
Γιατί από τη μια επιμένει στην κλήτευση Καραμανλή στη Βουλή και από την άλλη απορρίπτεται η κλήτευση των υπουργών Πασόκ; Δεν εξυπηρετεί αυτή η στρατηγική μόνο εντυπώσεις; Στην πραγματικότητα δια της ανακρίσεως Καραμανλή αποσκοπούν στην «ταπείνωση» του Καραμανλή και στην «απαξίωση» της προσωπικότητάς του γιατί βλέπουν ότι παραμένει ισχυρό χαρτί της ΝΔ και έντρομοι καταφεύγουν σε κινήσεις που ενισχύουν τελικά το προφίλ Καραμανλή. Το όλο σκηνικό παραπέμπει και πάλι στο 89, όταν γκρέμιζαν νομαρχίες, για ένα πενηνταράκι στην τιμή της σταφίδας και αμέσως μετά τις εκλογές το «επαναστατικό» Πασόκ ξεχνούσε ως δια μαγείας τις πυρπολημένες νομαρχίες και άφηνε τους υποκινούμενους σταφιδοπαραγωγούς στο έλεος της αγοράς. Αυτή τη φορά γυρίζει εναντίον των «σχεδιαστών-υποκινητών» η οποιαδήποτε αναταραχή. Εναντίον των νταβατζήδων.
Η προσπάθεια να μετατραπεί η Βουλή σε ένα απέραντο ανακριτικό γραφείο είναι αποκλειστικά και μόνο κίνηση πολιτικού εντυπωσιασμού, «στηρίζεται» από τα ύποπτα συμφέροντα των καναλιών, «προβοκάρεται» από τα γιουσουφάκια της παραπληροφόρησης και σαμποτάρεται η πολιτική ζωή του τόπου. Αυτό δεν θέλουν άλλωστε οι νταβατζήδες; Πλήρης αναταραχή για καλύτερη και μεγαλύτερη παρακρατική εξασφάλιση των κερδών τους.
Ο ΗΛΕΚΤΡΟΛόΓΟς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.