Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2008

Στο ίδιο καζάνι Ελλάδα και Σκόπια !

Το παρακάτω περιστατικό είναι 5-6 μήνες πριν, αλλά αξίζει να το αναφέρω γιατί καταδεικνύει με απόλυτη σαφήνεια την αντιμετώπιση μας από τις ΗΠΑ στο θέμα των Σκοπίων .Και ενόψει της επίσκεψης σε λίγες ημέρες της κας. Μπακογιάννη στους πέραν του ατλαντικού ....φίλους μας είναι σχετικά επίκαιρο .

Κάποιοι γερουσιαστές ( μεταξύ αυτών και ο Barack Obama ) υπέβαλαν από κοινού στην Αμερικάνικη Βουλή των Αντιπροσώπων , νομοσχέδιο κατά της διεξαγωγής αρνητικής για την Ελλάδα προπαγάνδας
από μέρους της κυβέρνησης των Σκοπίων.
Το νομοσχέδιο επισημαίνει την ύπαρξη «τηλεοπτικού ρεπορτάζ το οποίο δείχνει μαθητές σε δημόσιο σχολείο των Σκοπίων να διδάσκονται ότι τμήματα της Ελλάδας θα πρέπει να
είναι μέρος της δικής τους χώρας» καθώς επίσης και «την πρόσφατη έκδοση βιβλίων της στρατιωτικής ακαδημίας των Σκοπίων, που περιέχουν χάρτες οι οποίοι δείχνουν την, όπως την αποκαλούν Μεγάλη Μακεδονία, να εκτείνεται πολλά χιλιόμετρα μέσα στην επικράτεια της Ελλάδος και σε τμήμα της Βουλγαρίας».

Το νομοσχέδιο υπενθυμίζει ότι συμφωνία που συνάφθηκε στο πλαίσιο του ΟΗΕ, επιβάλει στην ΠΓΔΜ «να μη υποστηρίζει διεκδικήσεις εδαφών που ανήκουν σε άλλη χώρα ούτε και προσπάθειες για αλλαγή των υφισταμένων συνόρων».
Επίσης ζητά από τα Σκόπια να τηρήσουν τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει βάσει της συμφωνίας αυτής και να μη διδάσκουν στα σχολεία και τα ιδρύματά τους ύλη που απειλεί την Ελλάδα. Παράλληλα παροτρύνει την ΠΓΔΜ να καταλήξει σε συμφωνία με την Αθήνα σχετικά με την επιλογή αμοιβαία αποδεκτού επίσημου ονόματος για το γειτονικό της Ελλάδας κράτος.

Μέχρι εδώ όλα μια χαρά . Όσον αφορά όμως στις απόψεις της εκτελεστικής εξουσίας δηλαδή της κυβέρνησης των ΗΠΑ τι γίνεται ;

Παραθέτω την απάντηση του αναπληρωτή εκπρόσωπου του Στέητ Ντηπάρτμαντ Tom Casey, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ίδιο θέμα δηλ. το νομοσχέδιο .
Τόνισε ο κύριος Casey, «θα θέλαμε να δούμε τις δύο χώρες να συμπεριφέρονται η μία προς την άλλη με κοσμιότητα και φιλικότητα και να αποφεύγουν οποιεσδήποτε ενέργειες θα μπορούσαν να καταστήσουν ακόμα πιο δύσκολη την επίτευξη συμφωνίας πάνω στο θέμα» .

Καταλάβατε , από την μία ο νομοθέτης αποδέχεται ότι υπάρχει προπαγάνδα και αλυτρωτικές βλέψεις από τα Σκόπια και την άλλη η κυβέρνηση τους μας τοποθετεί με το έτσι θέλω στο ίδιο τσουβάλι .

Τα λερωμένα και τα καθαρά στο ίδιο πανέρι δηλαδή !!
Ωραία νοικοκυρά είσαι κα Κοντολίζα Ράις !

ΥΓ .Σημειώνω ότι η κυβέρνηση BUSH αναγνώρισε τα Σκόπια ως "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ" την επομένη των προεδρικών εκλογών, υφαρπάζοντας τις ψήφους των ομογενών .Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο που φέρει την υπογραφή του OBAMA είναι ένα πολύ καλό χαρτί για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των…… εξαπατημένων Ελλήνων της Αμερικής .

Την επομένη ημέρα όμως των εκλογών τι θα λέει ;;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.