Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2008

Siemens: Αποζημιώσεις 1 εκ. ευρώ θα απαιτήσει από εμπλεκόμενους υπαλλήλους

Αποζημιώσεις ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ θα απαιτήσει η Siemens, που συγκλονίζεται από σκάνδαλο διαφθοράς, από υπαλλήλους της οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Suddeutsche Zeitung.
Οι υπάλληλοι, ανάμεσα στους οποίους δεν περιλαμβάνονται μέλη της διεύθυνσης της εταιρείας, είναι αντικείμενο δικαστικής έρευνας για το σκάνδαλο προμηθειών, διευκρινίζει η εφημερίδα επικαλούμενη πηγές της δικαιοσύνης και της εταιρείας. Οι υπάλληλοι αυτοί έχουν αρνηθεί να δεχθούν το πρόγραμμα αμνηστίας που προσφέρεται σε μέλη του προσωπικού που καταγγέλλουν έκνομες ενέργειες, και για τον λόγο αυτόν θα πληρώσουν το ποσό του 1 εκατομμυρίου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
Η Siemens δεσμεύθηκε ότι δεν θα λάβει αυστηρά μέτρα, όπως απολύσεις ή προβολή απαίτησης αποζημίωσης, εναντίον υπαλλήλων οι οποίοι θα δώσουν ειλικρινείς και λεπτομερείς πληροφορίες για περιπτώσεις παράβασης του νόμου ή για οικονομικές ατασθαλίες.
Επίσης, το εποπτικό συμβούλιο της Siemens προτίθεται να καταθέσει μηνύσεις εναντίον παρόντων ή παρελθόντων μελών της διεύθυνσης της εταιρείας, που θα αποδειχθούν ένοχοι για παραβάσεις του νόμου ή για αμέλεια, αναφέρεται στο δημοσίευμα που επικαλείται μέλος του συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.