Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2008

Κυβερνούν τα ΜΜΕ

Επίθεση εναντίον των τηλεοπτικών μέσων μαζικής ενημέρωσης έκανε ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Ζώης σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στη Λάρισα. Ο κ. Ζώης επεσήμανε ότι τα μονοθεματικά» δελτία ειδήσεων δίνουν την αίσθηση ότι δεν γίνεται τίποτε άλλο σ’ αυτή τη χώρα ενώ δημοσιογράφοι εκπροσωπούν κυβέρνηση, αντιπολίτευση και λοιπές πολιτικές δυνάμεις χωρίς να ξέρουμε στο όνομα ποιου και για ποιον μιλάνε».
Ο κ. Ζώης είπε μεταξύ άλλων:
Το σημερινό περιβάλλον δεν επιτρέπει σε κανέναν να είναι ευχαριστημένος. Είναι μια επικαιρότητα όμως που έχει καλλιεργηθεί τους τελευταίους δύο μήνες και δίνει την αίσθηση σ’ αυτόν που είναι περαστικός από τη χώρα μας ότι τίποτε άλλο δεν γίνεται στη χώρα αυτή, τίποτε άλλο δεν απασχολεί τους πολίτες της χώρας αυτής, από αυτά που αποτελούν το μοναδικό μενού των μονοθεματικών δελτίων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Η αλήθεια είναι όμως άλλη. Ότι στη χώρα μας υπάρχει μια κυβέρνηση που εργάζεται, που δουλεύει, που αποδίδει, που καταγράφει καθημερινά αποτελέσματα και καλούμε όλους όσους μπορούν να αμφισβητήσουν αυτή την αναφορά να ανοίξουν τους διαύλους των καναλιών στους πολιτικούς, στα μέλη της κυβέρνησης, για να εξηγήσουμε και να εξηγηθούμε με τον ελληνικό λαό για τα έργα και τις ημέρες μας σ’ αυτούς τους τέσσερις μήνες που κυβερνάμε.
Δεν πάει άλλο να εκπροσωπούν κυβέρνηση, αντιπολίτευση και λοιπές πολιτικές δυνάμεις στα μονοθεματικά δελτία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, δημοσιογράφοι που μιλάνε στο όνομα ποιου και για ποιον. Ποιος είναι αρμόδιος να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση όταν τίθενται θέματα που αφορούν την ίδια, καλύτερα από στελέχη της κυβέρνησης αυτής;
Ποιος μπορεί να υπερασπιστεί το έργο της, ποιος μπορεί να το αναδείξει, ποιος μπορεί να κάνει αυτοκριτική για το έργο ή για το έλλειμμα έργου, ποιοι στο όνομα ποιών;
Αυτό είναι το ερώτημα που καλούνται σήμερα να απαντήσουν όλοι όσοι βλέπουν κατάρρευση του πολιτικού σκηνικού, αυτό είναι το ερώτημα στο οποίο καλούνται στην πραγματικότητα να απαντήσουν οι ίδιοι οι Έλληνες πολίτες»________"Αδέσμευτος Τύπος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.