Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2008

«Καθαρά χέρια» στο Πασόκ

Θορυβημένος ο Παπανδρέου από τις ενδεχόμενες προεκτάσεις που τείνει να λάβει το σκάνδαλο Siemens "διέταξε" εσωτερικό κομματικό έλεγχο, ώστε να έρθουν «όλα στο φως». Επιχείρηση «καθαρά χέρια», ώστε να «αποκαλυφθούν» τουλάχιστον εσωτερικά οι «ένοχοι». Λέγεται ότι ζητείται από συγκεκριμένα άτομα να «καταθέσουν» ή να αναγνωρίσουν την εμπλοκή τους, ώστε να υπάρξει καλύτερος σχεδιασμός και πληρέστερη υποστήριξή τους.
Το επιχείρημα που εμφανίζουν «μην καταστεί το ΠΑΣΟΚ όμηρος σκανδαλολογίας και φημολογίας» στην πραγματικότητα είναι προσπάθεια αναζήτησης των λαδωμένων υπουργών και υφυπουργών σε επίπεδο αποδεικτικών στοιχείων και τεκμηρίων.

Ο στενός προεδρικός κύκλος έχει ήδη ενημερωθεί για το ενδεχόμενο να βρεθούν εμπλεκόμενοι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και στελέχη του κόμματος που κινούνται στον κύκλο των υποστηρικτών του αλλά και στο περιβάλλον του.

Ο πρόεδρος του Πασόκ θεωρεί ότι είναι και μια ευκαιρία να δείξει εσωτερική πυγμή, να ξεκαθαρίσει λίγο το θλιβερό εσωτερικό τοπίο και να πάψει «να σηκώνει άλλο, τα βάρη του παρελθόντος». Από στενούς του συνεργάτες μεταφέρεται η άποψη:«δεν γίνεται να προχωρήσουμε έτσι».

Την περασμένη Τετάρτη, ο Καρατζαφέρης συνέδεσε δημοσίως την υπόθεση Siemens με το ρεύμα του Βενιζέλου λέγοντας:«μήπως πίσω από την υποχώρηση Βενιζέλου βρίσκεται η επερχόμενη χιονοστιβάδα του σούπερ σκανδάλου Siemens, που δεν θα αφήσει όρθιο ούτε πράσινο φύλλο;». Το σχετιό δελτίο Τύπου που διένειμε ο ΛΑΟΣ σήμανε συναγερμό στο Πασόκ. Αν βέβαια ήταν μόνο ο Βενιζέλος δεν θα τους πείραζε και πολύ.

Η απάντηση που έδωσε το Πασόκ επιβεβαιώνει το βαρύ κλίμα και την "ενοχή" που πλανάται για το συγκεκριμένο θέμα μέσα στο Πασόκ:«επιβεβαιώνεται το σενάριο της συμπόρευσης ΛΑΟΣ – Ν.Δ.» αποδίδοντας στον Καρατζαφέρη ρόλο «ντουντούκας της Ν.Δ.». Φυσικά αποφασίστηκε να μην εκδοθεί καμία ανακοίνωση κάλυψης του Βενιζέλου. Η γραμμή που επικράτησε ήταν:«Ας απαντήσει ο Βαγγέλης, αν θεωρεί ότι θίγεται και βλέπουμε…». Ο ίδιος ο Ευάγγελος φέρεται σφόδρα ενοχλημένος και έτοιμος για όλα. Σίγουρα δεν θα «χαθεί» αυτός και μερικοί δικοί του γιατί το πολύ ψωμί της μίζας το έφαγαν οι «συνδικαλιστές» που ορκίζονται στο όνομα του Γιώργου και φυσικά έχει γνώση ο Ευάγγελος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.