Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2008

Η υποψηφιότητα του Μητροπολίτη Σπάρτης δεν ενοχλεί ούτε τον Βαρθολομαίο

ImageΤέλος δίνει στα σενάρια που φέρουν το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως να αντιδρά στην υποψηφιότητα του Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευστάθιου για τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο, το σημερινό άρθρο της εφημερίδας το «ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», το οποίο φέρεται σε διάλογο για το θέμα της διαδοχής που είχε προσφάτως ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος με τον Πρωθυπουργό κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή στο Φανάρι, ξεκαθαρίζει πολλά.

«ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» (Β. Χιώτης):

"Φαίνεται ότι η υποψηφιότητα του Μητροπολίτη Σπάρτης δεν ενοχλεί ούτε τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος συζήτησε εκτενώς το ζήτημα της διαδοχής με τον κ. Καραμανλή κατά την πρόσφατη συνάντηση τους στην Κωνσταντινούπολη.

Κι αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για να είναι αποδεκτός ο κ. Ευστάθιος και από την Κυβέρνηση, αφού κατ΄αρχήν η παρουσία του εγγυάται ότι δεν θα επαναληφθούν τα φαινόμενα σύρραξης μεταξύ Πατριαρχείου και Αρχιεπισκοπής".

Κατόπιν αυτού δικαιολογείτε όλη αυτή η εκστρατεία σπίλωσης του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιου από συγκεκριμένα ΜΜΕ.

Το βασικό θέμα απόρριψης του ήταν, ότι δήθεν δεν τον στηρίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, το οποίο σήμερα αποδείχθηκε ψευδές.

Ρομφαία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.