Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2008

15 εκατ. € η βιλάρα του Ψυχάρη στο Πόρτο Χέλι. Πολλά τα λεφτά Σταύρο!

Όταν οι νταβατζήδες βγάζουν τα μάτια τους, μαθαίνουμε και μεις οι κοινοί θνητοί "κάτι". Το ερώτημα πάντως που πλανάται είναι: "Πώς απέκτησε τη βίλα των 15 εκατ. ευρώ ο Ψυχάρης;"


Η βίλα του Ψυχάρη εκτείνεται σε 26 στρέµµατα, στο πιο περιζήτητο σηµείο του Αγίου Αιµιλιανού στο Πόρτο Χέλι, µια ανάσα από τη θάλασσα. ∆ιαθέτει µέχρι και «ιδιωτική» παραλία. Πρώην ιδιοκτήτης της είναι ο γνωστός εφοπλιστής Μιχάλης Περατικός-είχε χάσει τον γιο του Κωστή Περατικό το 1997 από χτύπηµα της 17Ν-, ο οποίος αγόρασε την παραπάνω έκταση τη δεκαετία του ’70. «Είναι ένα οικόπεδο στρωµένο από… χρυσάφι», σύμφωνα με παράγοντες του real estate, καθώς κάθε στρέµµα του, σύµφωνα µε τις εκτιµήσεις τους, κοστολογείται µέχρι 600.000 ευρώ. Η συνολική πραγµατική αξία του κτήµατος αγγίζει, σύµφωνα µε τους ίδιους, τα 20 εκατ. ευρώ. Την αξία του κτήµατος ανεβάζει κατακόρυφα η «αυθαίρετη πριβέ» παραλία στην οποία, από ό,τι φαίνεται, έχουν πρόσβαση µόνο οι ένοικοι της βίλας, καθώς ο χώρος έχει αποκλειστεί µε φράκτη.

Σε ένα σηµείο του οικοπέδου καλλιεργούνται δεκάδες ελαιόδεντρα, καθώς και πολλά οπωροκηπευτικά. Πέραν της κύριας κατοικίας, υπάρχει και κατοικία προσωπικού, ένα οίκηµα περίπου 100 τ.µ., στο οποίο κατοικούν οι φύλακες και οι συντηρητές της βίλας.

Η αγοραπωλησία έγινε πάντως στο ίδιο διάστηµα που ο ισχυρός άνδρας του ∆ΟΛ είχε αρχίσει να εξυπηρετεί το τεράστιο δάνειο ύψους 50 εκατ. ευρώ που έχει λάβει για την εξαγορά ποσοστού του ∆ηµοσιογραφικού Οργανισµού Λαµπράκη, πληρώνοντας δόσεις περίπου 5 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.