Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2008

Ο Βενιζέλος σε συνεργασία με το….Ζαχόπουλο επέτρεψαν στην…..Εκκλησία, να χτίσει…..αρχαίο τείχος!!!

Έλεος.....μην γίνουμε interδικαστήρια!!!!!!!

Πρώτος ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ως υπουργός Πολιτισμού με την απόφαση Φ34/ΑΝΑΣΚ/47780/1876/25-9-1998, εξαίρεσε από τον αρχαιολογικό νόμο έπειτα από αίτημα της Εκκλησίας της Ελλάδος... ., οικόπεδο "φιλέτο", περίπου 1.500 τετραγωνικών μέτρων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου έχουν βρεθεί τμήμα τείχους που συνδέεται με το ανάκτορο του Γαλερίου και άλλα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα.

Το οικόπεδο αυτό ανήκει στην Εκκλησία!

Κατόπιν ήρθε ο Χρήστος Ζαχόπουλος, σε μια από τις πρώτες αποφάσεις του, επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας τον Απρίλιο του 2004 και συνυπέγραψε την εισήγηση της 9ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων με την οποία δινόταν το πράσινο φως για να εκδοθεί η άδεια ανοικοδόμησης που είχε ζητήσει η Ιερά Σύνοδος από τις 31 Μαρτίου 2003.

Η άδεια εκδόθηκε τελικά στις 26 Απριλίου 2004 και μεταξύ άλλων προέβλεπε ότι "οι όποιες αρχαιότητες του χώρου θα πρέπει να είναι προσβάσιμες στο κοινό και το τμήμα του ανατολικού τείχους θα είναι σε έναν περίτεχνο χώρο και επισκέψιμο για όλους τους πολίτες".

Παράλληλα προβλεπόταν πως "η Εκκλησία της Ελλάδος με ίδια έξοδα θα καλλωπίσει τις πίσω πλευρές των παρακείμενων κτιρίων".

Πρόκειται για το οικόπεδο, στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Φιλικής Εταιρείας, όπου είχε εντοπιστεί τμήμα των ανατολικών τειχών της πόλης. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Βασίλης Φλωρίδης, μετά από καταγγελίες, διέταξε στις 3/1/2007 τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης , ώστε να διαπιστωθεί με ποιες διαδικασίες δόθηκε άδεια οικοδόμησης για το συγκεκριμένο οικόπεδο.

"Σύμπτωση"..:Η "πίσω πλευρά του παρακείμενου κτιρίου ( φωτ.3 σε κόκκινο κύκλο ) είναι της Διεύθυνση Πολεοδομίας Θεσσαλονίκης!

Την ανέγερση του συγκροτήματος γραφείων - καταστημάτων έχουν αναλάβει οι γνωστοί επιχειρηματίες εργολάβοι της Θεσσαλονίκης κύριοι Μεσοχωρίτης, Παπαδάκης κ.ά.

Σαφώς η ιδιωτική πρωτοβουλία και το δικαίωμα να χτίσει κανείς ό,τι του επιτρέπεται από την πολεοδομία στο οικόπεδο που του ανήκει δεν είναι κάτι επιλήψιμο. Τα αρχαιολογικά ευρήματα, όμως, είναι περιουσία όλου του Κόσμου..Και οι αποχαρακτηρισμοί αρχαιολογικών χώρων σχεδόν πάντα κρύβουν ένα "περίεργο" παρασκήνιο και

μια περίεργη διάθεση για ανάδειξη σκανδάλων και σκανδαλολογίας εκεί που η δικαιοσύνη ήδη ερευνά!!!!

Νομίζω ότι έχουμε ξεπεράσει την υπερβολή και βρισκόμαστε στο στάδιο της υπερ-υπερβολής. Το επόμενο στάδιο αγνοώ επί του παρόντος ποιο είναι.

Αυτό που πρέπει να ερευνήσουμε είναι αν οι αρχαιότητες καθίστανται προσβάσιμες στο κοινό και όχι η κατάταξη σε έγκλημα όλων των αποχαρακτηρισμών του Ζαχόπουλου. Ξανά έλεος!!!!!

Δέστε Greece-Salonika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.