Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2008

Λαμπτήρες χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης από τον ΣΚΑΪ.

Παρά τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν με τη διανομή των νέων λαμπτήρων, ο ΣΚΑΪ κατάφερε για ακόμα μία φορά να περάσει το μήνυμα περιβαλλοντικής αφύπνισης, ενώ οι πολίτες απέδειξαν ότι όταν θέλουν, μπορούν. Το ερχόμενο Σάββατο η δεύτερη φάση διανομής των λαμπτήρων χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.
Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει αυτό που συνέβη σήμερα το πρωί, όταν μέσα σε λίγα λεπτά τα δύο βαν του ΣΚΑΪ που είχαν στηθεί στο Σύνταγμα κατακλύστηκαν από κόσμο που έσπευσε να πληροφορηθεί για τους λαμπτήρες χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.
Μάλιστα, σε κάποια στιγμή της ημέρας οι υπεύθυνοι αναγκάστηκαν να διακόψουν τη διανομή στο Σύνταγμα για περίπου μία ώρα, προκειμένου να διασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα του κόσμου.
Η πρώτη φάση της εκστρατείας, που περιλάμβανε ενημέρωση, αλλά και δωρεάν διανομή περίπου 25,000 λαμπτήρων σε συνεργασία με την εταιρία Philips, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, δημιουργώντας αισιοδοξία ότι κάτι αλλάζει στην περιβαλλοντική ευαισθησία του Έλληνα.
"Ο κόσμος ήρθε ακόμα και εάν στριμώχθηκε" δήλωσε ο διευθυντής του ΣΚΑΪ 100,3 Άρης Πορτοσάλτε, προσθέτοντας: "Το μήνυμα εστάλη. Αναλαμβάνουμε δράση και δε μένουμε στη θεωρία".
Την ικανοποίησή του για την τεράστια ανταπόκριση του κόσμου εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΪ ο καθηγητής Φυσικής και Ατμόσφαιρας Χρήστος Ζερεφός, ενώ ο επικεφαλής του ελληνικού τμήματος της Greenpeace Νίκος Χαραλαμπίδης μίλησε για ντόμινο εξελίξεων και κύμα ενδιαφέροντος, εκφράζοντας την ελπίδα η πολιτεία να λάβει το μήνυμα.
Σύμφωνα με τον κ. Χαραλαμπίδη, το επόμενο βήμα είναι να απαγορευτεί εντελώς η χρήση των συμβατικών λαμπτήρων. "Ήδη τρεις ελληνικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ έχουν δεσμευτεί γι' αυτό", κατέληξε.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, εξήρε την προσπάθεια του ΣΚΑΪ και της Philips και ανακοίνωσε ότι ο δήμος έχει προγραμματίσει την αντικατάσταση 4.000 λαμπτήρων μέσα στο 2008 και άλλων τόσων το 2009.
Η δεύτερη φάση διανομής άλλων 25.000 λαμπτήρων χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου σε Αγία Παρασκευή (Αγίου Ιωάννου), Κορυδαλλό (πλατεία Ελευθερίας), Καλλιθέα (πλατεία Δαβάκη), Ηλιούπολη (πλατεία Εθνικής Αντίστασης), Αιγάλεω, Πάτρα (πεζόδρομος Αγ. Νικολάου και Μαιζώνος) και Αλιβέρι.
ΣΚΑΪ tv και στο διαδίκτυο από το SKAI.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.