Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2008

Τι υποτίμησε η Ν.Δ.

Ρεσάλτο
ΕΧΟΥΜΕ γράψει επανειλημμένα στο ΡΕΣΑΛΤΟ, ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που θα απειλούσε τη Ν.Δ. θα ήταν η πασοκοποίησή της. Αυτή την απειλή την υποτίμησε και σήμερα είναι αυτή η πασοκοποίηση που την υποσκάπτει θανάσιμα… Τι υποτίμησε συγκεκριμένα:
ΠΡΩΤΟΝ: Στα είκοσι χρόνια διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ η δομή της Δημόσιας Διοίκησης άλλαξε ριζικά. Δημιουργήθηκε ένα πλατύ γραφειοκρατικό σώμα σε όλους τους τομείς του κράτους με δικά του συμφέροντα και σχετικά αυτονομημένο. Αυτό το παρασιτικό κοινωνικό στρώμα σχεδόν ταυτίστηκε με το άλλο παρασιτικό σώμα: Την κομματική και συνδικαλιστική γραφειοκρατία.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Αυτή η ισχυρή γραφειοκρατική «βλεννόρροια» αλώθηκε (τα συμφέροντά της την ωθούν) από τα ισχυρά οικονομικά κέντρα εξουσίας (κυρίως τους «νταβατζήδες) και από τους πλανητικούς μηχανισμούς (κυρίως τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες). Στην οκταετία του «εκσυγχρονιστικού» σημιτισμού αυτή η άλωση πήρε ολοκληρωτικές και αποκρουστικές διαστάσεις…
ΤΡΙΤΟΝ: Οι Γραμματείς των υπουργείων (για να μείνουμε μόνο σε ένα παράδειγμα) καθιερώθηκαν επί ΠΑΣΟΚ και ήταν κομματικοί εγκάθετοι. Κατά τη διαδικασία της ολοκληρωτικής, παρακρατικής άλωσης, οι Γραμματείς έγιναν γρανάζι του παρακρατικού γραφειοκρατικού μηχανισμού.
Αυτούς τους βασικούς παράγοντες η Ν.Δ. τους υποτίμησε. Πίστεψε ότι θα «κατακτήσει» αυτό το κοινωνικό σώμα, αφού η ίδια θα εγγυούταν ή θα έθρεφε παραπέρα τα προνόμια του γραφειοκρατικού παρασιτισμού του. Αγνόησε δύο βασικούς συντελεστές:
Τη φύση και τη λειτουργία αυτού του γραφειοκρατικού σώματος και τις πραγματικές οικονομικές και πολιτικές εξαρτήσεις του. Στη σημερινή εποχή του άκρατου νεοφιλελευθερισμού η κρατική και συνδικαλιστική γραφειοκρατία είναι πλήρως υποταγμένη στα οικονομικά «καρτέλ» και στους διεθνείς ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς.
Το ίδιο και το «εκσυγχρονιστικό» ΠΑΣΟΚ και το παρακράτος του. Μια κυβέρνηση, συνεπώς, που στηρίζεται πάνω σε αυτό το παρασιτικό γραφειοκρατικό σώμα είναι έρμαια στα χέρια αυτής της γάγγραινας. Και να θέλει να εφαρμόσει μια, σχετικά, ανεξάρτητη πολιτική, δεν μπορεί.
Το κοινωνικό αυτό παρασιτικό σώμα υπακούει τυφλά στους οικονομικούς τροφοδότες του, στην πηγή της οικονομικής εξουσίας και στους σπόνσορες αυτής της πηγής: Δηλαδή στους «νταβατζήδες» και στους διεθνείς ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς. Γι’ αυτό όποια προσπάθεια και αν έκανε η κυβέρνηση της Ν.Δ. να «εξαγοράσει» τους «νταβατζήδες» ή να «μπουκώσει» με χρήμα τα ποικίλα λαμόγια απέτυχε οικτρά. ΟΤΑΝ κρίνονται ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ζητήματα του μεγάλου κεφαλαίου, των «νταβατζήδων» και κυρίως των Αμερικανών δεν αρκούν κυβερνητικές «πολιτικές» εξαγοράς. Αυτά τα χρήματα τα εξασφαλίζουν έτσι και αλλιώς, οι μεγαλοκαρχαρίες, από οποιαδήποτε κυβέρνηση. Και όταν διακυβεύεται στο ελάχιστο η ΑΠΟΛΥΤΗ εξουσία των ιμπεριαλιστικών κέντρων, ΤΟΤΕ συστρατεύονται όλοι εναντίον σου. ΔΗΛΑΔΗ τι πίστευε η κυβέρνηση. Ότι θα τύχει ασυλίας στο άνοιγμά της προς Ρωσία, επειδή έκανε τα χατίρια στους «νταβατζήδες» και το παρακράτος; Ασυγχώρητη πολιτική αφέλεια. Και θεωρητική άγνοια …

Το ιλαροτραγικό, όμως, είναι άλλο:
Η πασοκοποιημένη Ν.Δ. βάλλεται από το ΠΑΣΟΚ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.