Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2008

Το επόμενο μεγάλο"σκάνδαλο" θα ξεκινήσει απ΄τη Θεσσαλονίκη..

Greece-Salonika

Το επόμενο σκάνδαλο που θα αναστατώσει την κοινή γνώμη θα ξεκινήσει απ΄τη Θεσσαλονίκη και θα είναι το ξεκαθάρισμα στο μεγάλο φαγοπότι της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Θεσσαλονίκη ΄97..

Η Κυβέρνηση ενεργεί ως τώρα αθόρυβα αλλά σ'άυτή την περίπτωση ποντάρει πολλά καθώς τα στοιχεία που ήδη υπάρχουν φαίνεται να εμπλέκουν στην "κακοδιαχείρηση" κορυφαία-σήμερα-στελέχη του ΠΑΣΟΚ.!
Όπως είχαμε γράψει στις 14/1 ( http://greece-salonika.blogspot.com/2008/01/to-11.html ) η έρευνα ξεκίνησε το 2005 και ολοκληρώθηκε πριν τα Χριστούγεννα του 2007 και,σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, ανακαλύφθηκαν διαφόρων ειδών παρατυπίες, όσον αφορά στα οικονομικά της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Το πόρισμα 770 σελίδων που εκπόνησε το σώμα ορκωτών λογιστών παραδόθηκε στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και εστάλη στην αντίστοιχη εισαγγελία της Θεσσαλονίκης.Η διαδικασία της προανάκρισης έχει ξεκινήσει και βρίσκεται σε εξέλιξη από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Δελιδήμο και έναν πταισματοδίκη, οι οποίοι παίρνουν καταθέσεις από όλους όσοι φέρονται, σύμφωνα με το πόρισμα, να εμπλέκονται στην υπόθεση. Η έρευνα ζητήθηκε με απόφαση των υπουργείων Πολιτισμού και Οικονομικών και μόλις τελειώσει η διαδικασία της προανάκρισης, τα στοιχεία θα παραδοθούν στον αντεισαγγελέα που είναι υπεύθυνος για τα οικονομικά εγκλήματα, Λάμπρο Τσόγκα. Σε περίπτωση που προκύψουν στοιχεία για απιστία και απάτη εις βάρος του δημοσίου, θα ασκηθούν διώξεις.
Το θέμα βέβαια κρατά χρόνια τώρα. Δεν είναι τυχαίο ότι η υπόθεση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας χαρακτηρίστηκε ως το "μεγάλο φαγοπότι". Από το 1992 που η Θεσσαλονίκη πήρε το "χρίσμα" και ώς την επίσημη λήξη των εκδηλώσεων ο οργανισμός άλλαξε επτά υπουργούς Πολιτισμού -εις εκ των οποίων και ο παραιτηθείς καλλιτεχνικός διευθυντής της "Πάτρα 2006" Θάνος Μικρούτσικος- τέσσερις καλλιτεχνικούς διευθυντές και τρεις διευθύνοντες συμβούλους. Η χρηματοδότησή της έφτασε στα 120 δισ. δραχμές και δημιούργησε… αναταραχές.
Ο επίλογός της γράφτηκε στα δικαστήρια, όπου σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο και η διεύθυνση αντιμετώπισαν 450 κατηγορίες για οικονομικές ατασθαλίες και αθωώθηκαν για όλες!!Αλλά καθώς φαίνεται κάτι έλειπε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.