Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2008

Η «Dream Team» των δημοσιογράφων.

[Κατηγορία parody]


Όπως οι ηθοποιοί έχουν την δική τους ποδοσφαιρική ομάδα, έτσι πρέπει να κάνουν και οι δημοσιογράφοι. Τώρα που ο κλάδος είναι και πολύ στην μόδα, δημιουργήσαμε ένα φανταστικό σενάριο, με μία φανταστική ομάδα για.. φανταστικές επιδόσεις μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.


Κάθε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι συμπωματική. Το έχουμε και σε DVD (αλλά δεν το έχουμε δει ακόμα).

Τερματοφύλακας: Θέμος ΑναστΑΧσιάδης

Σε καμία περίπτωση δεν υπονοούμε ότι θα καλύπτει το τέρμα με την σωματική του διάπλαση. Απλά τις τελευταίες μέρες έχει εξασκηθεί γερά στα σουτ. Δεν προλαβαίνει να πέφτει για να αποκρούει. Σκέτος αίλουρος. Και όταν μπλοκάρει, κάνει και κανά μακρύ βολέ για να βγάλει την ομάδα στον αιφνιδιασμό.

Κεντρικός Αμυντικός: Βαγγέλης Πετρής

Στυλοβάτης της άμυνας. Δεν χρειάζεται καν να του φωνάζει για να τον κατευθύνει ο τερματοφύλακας. Ξέρουν τόσο καλά ο ένας το παιχνίδι του άλλου που επικοινωνούν με τα μάτια. Γουρλώνει ο Θέμος; Κάνει τάκλιν ο Βαγγέλης. Κλείνει μάτι ο Θέμος; Του βάζει κολλύριο!

Κεντρικός Αμυντικός: Όλγα Δετρέμη

Ο μόνος τρόπος για την προσπεράσει ο αντίπαλος επιθετικός, είναι να μην τον δεί. Κατά τα άλλα είναι βράχος στην άμυνα. Αν και γυναίκα, ξέρει πρωταγωνιστεί σε ένα καθαρά αντρικό άθλημα.

Αριστερό Μπακ: Σπύρος Καρατζαδόσης

Παλιά καραβάνα. Παίζει με την εμπειρία και υπάρχουν στιγμές που αφήνει την άμυνα του για να ξεχυθεί στην επίθεση. Αν δεν καταφέρει να βάλει γκολ, υπάρχει μεγάλος φόβος να το δεχθεί η ομάδα του εξαιτίας του κενού που αφήνει στα μετόπισθεν. Αρέσει στους οπαδούς όμως γιατί παίζει με πάθος. Αν και λέγεται πως δεν συμμερίζεται την άποψη αυτή η Δετρέμη που ως κεντρική αμυντικός δεν αντέχει να τρέχει για να καλύπτει τα κενά και φέρεται να απαιτεί την απομάκρυνση του από την ομάδα.

Δεξί Μπακ: Δημήτρης Καλαμπουράκης

Θυμίζει πολύ κάτι από Βύντρα. Μπορεί να τρέχει πέρα δώθε, να τα δίνει όλα και να κάνει ένα λάθος και να φέρει την καταστροφή. Βάζει όμως την ομάδα πάνω από τον εαυτό του και τρέχει μπας και σώσει το γκολ πάνω στην γραμμή.

Αμυντικό Χαφ: Νίκος Εισαγγελάτος

Βρήκε θέση βασικού χάρη στις καλές σχέσεις με τον τερματοφύλακα. Κατά τα άλλα τον τελευταίο καιρό ήταν απροπόνητος αλλά έκανε αρκετά φιλότιμες προσπάθειες για να συμβάλει έστω ανασταλτικά. Φήμες που το θέλουν να έβαλε κρυφές κάμερες στα αποδυτήρια για να αποδειχθεί αν κάποιοι κάνουν κλίκες και χαλάνε το κλίμα της ομάδας δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Επιθετικό Χαφ: Λάκης Λακόπουλος

Μπορεί να μην είναι δημοσιογράφος αλλά παίρνει θέση στην ομάδα σαν… κοινοτικός. Απρόβλεπτος στο παίξιμο του, μοιράζει περισσότερες σακούλες για εμετό στους αντιπάλους ακόμα κι από τον Ροναλντίνιο και είναι και ο αγαπημένος της εξέδρας. Το 70% τον λατρεύει. Επιπλέον βάζει πιο εντυπωσιακά γκολ κι από τους επιθετικούς.

Αριστερό Χαφ: Γιάννης Παπαγιάννος

Παίζει με τρελό πάθος ακόμα κι όταν η μπάλα βρίσκεται στην άλλη άκρη του γηπέδου. Είναι στιγμές που θυμίζει στο γήπεδο αριστερό αντάρτη και κάνει τα πάντα για να προωθηθεί και να χριστεί κι αυτός σκόρερ ακόμα κι αν χρειαστεί να σπρώξει την μπάλα όταν αυτή έχει ήδη πορεία σε κενό τέρμα.

Δεξί Χαφ: Νίκος Χατζηνίκος

Πραγματικός ζογκλέρ της μπάλας. Τι Μπέκαμ και αηδίες; Έχει μία σέντρα διαβήτη. Η μπάλα θα πάει όπου θέλει αυτός. Και έχει και μία έφεση σε σέντρες-σουτ που αν δεν καταλήξουν στα δίχτυα, στην χειρότερη θα βρουν δοκάρι. Γι αυτό θέλει στην ομάδα συμπαίχτες με ανάστημα, για να εκμεταλλευτούν την σύγχυση και να πάρουν την κεφαλιά!

Δεύτερος επιθετικός: Μαστίχας Χίου

Ατού του το στενό μαρκάρισμα των αντίπαλων αμυντικών προκειμένου να κλέψει την μπάλα και να σκοράρει. Πολύ γερά πνευμόνια. Μπορεί να τρέχει όλη μέρα. Και παίζει με το ίδιο πάθος είτε έχει απέναντι του τον Κακά είτε την γυναίκα Μαραντόνα.

Σέντερ Φορ: Μάκης Σαρανταφυλόπουλος

Γεννημένος σκόρερ. Δεν καταλαβαίνει τίποτα. Βλέπει μόνο δίχτυα κι αν τυχόν και ακυρωθεί κάποιο γκολ του ή χρεωθεί επιθετικό φάουλ το παίρνει τόσο βαριά που βουρκώνει. Προκειμένου να σκοράρει τολμά να χρησιμοποιήσει μέχρι και το χέρι (σαν άλλος Μαραντόνα ή Μέσι). Αδύνατο του σημείο η άμυνα. Έχει τέτοια σχέση με τα δίχτυα που δεν κάνει διακρίσεις.

Μαζορέτες: Φαίη Σκορδαλιά, Χριστίνα Λαμπιρίζη, Έμυ Λιβανίζη.

Φωνάζουν για να τονώσουν την ομάδα και πετούν στα σύννεφα όταν τα αστέρια δείχνουν τις αρετές τους. Ειδικά η Φαίη δείχνει μία ιδιαίτερη αδυναμία στον Μάκη. Τόσο που και αυτογκόλ να βάλει, αυτή χοροπηδά!

Παγκίτες: Γιάννης Πρεμεντέρης, Γιάννης Παπαδοπαιδόπουλος, Κώστας Χαρχαβέλλας

Παρακολουθούν τους αγώνες χωρίς άγχος και παίρνουν κι αυτοί αίγλη από τις νίκες. Κάτι σαν τον Νταμπίζα, τον Γκούμα, τον Ντέμη και τον Χαλκιά στο Euro 2004.

Εκτός αποστολής: Αιμίλιος Πλιάτσος, Τατιάνα Τεφρανίδου

Αυτοί είναι αλλού. Και ο κόουτς τους άφησε να προπονούνται μόνοι τους και το έριξαν στο μπάσκετ.

Τραυματίας: Νίκος Χαχαουνάκης

Παλιότερα, ακόμα κι αν δεν μπορούσε να αγωνιστεί, πήγαινε σε όλους τους αγώνες και η φωνή του σκέπαζε ακόμα κι αυτή του «Εθνικάρα». Τα πράγματα πρέπει να είναι σοβαρά γιατί δεν ακούγεται τις τελευταίες μέρες. Λέγεται πως τον χτύπησε φαρυγγίτιδα του 8%.

Διακοπή Συμβολαίου: Έλλη Στάνη

Είναι σαν τους Αφρικάνους ποδοσφαιριστές. Όταν παίρνουν άδεια, ξεχνούν να γυρίσουν.

Προπονητής: Χρήστος Ζαχαρόπουλος

Με μία απλή κίνηση του μπορεί να κάνει όλους τους παίχτες να ξεδιπλώσουν όλες τις αρετές τους. Και είναι τόσο καλός που δεν χρειάζεται καν να είναι παρόν. Και ζήλεια ο Μουρίνιο…

Φροντιστής: Εύη Τσέλου

Έχει πάρει με σύμβαση την θέση και προκειμένου να μονιμοποιηθεί είναι αποφασισμένη να εργάζεται νυχθημερόν και να βοηθά όλους τους παίχτες ώστε να βρίσκονται στην κατάλληλη φυσική κατάσταση. Αν και δεν είμαστε σίγουροι ότι αυτό ισχύει και για την Όλγα…

Έδρα: Amsterdam Arena (για την πόλη… κρατάμε τις επιφυλάξεις μας)

Ιστοσελίδα: http://panic-gr.blogspot.com/

Ps

Στην ομάδα εντάχθηκε κι ένας ακόμα παίχτης, που κατά την βραζιλιάνικη συνήθεια είναι γνωστός μόνο με το παρατσούκλι-προσωνύμιο του.

Λέγεται Panic και η θέση που θα καλύπτει είναι ίσως η πιο νευραλγική: Νεροκουβαλητής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.