Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2008

Η "αγορά" της Ελλάδας αδημονεί για το light ναρκωτικό khat!

Είναι η έκτη απόπειρα εισαγωγής του light ναρκωτικού khat στη χώρα μας, από το 2005, που έγινε αντιληπτή από τη Δίωξη Ναρκωτικών (μετά από πληροφορίες και έρευνες). Άραγε πόσες απόπειρες δεν έχουν γίνει αντιληπτές;

Όπως ανακοινώθηκε προχθές από την Αστυνομία, συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», την ώρα που έφθασε αεροπορικώς στην Ελλάδα, ένας 43χρονος Βρετανός, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν 13 κιλά και 53 γραμμάρια του ναρκωτικού khat, ενώ αναζητείται ένας ακόμα 45χρονος Βρετανός.

Από την έρευνα της Ασφάλειας προέκυψε ότι ο δεύτερος, που διαφεύγει, εισήγαγε μαζί με τον συλληφθέντα τα ναρκωτικά με σκοπό να τα πουλήσουν στην Ελλάδα. Από πληροφορίες που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί, η ποσότητα αυτή προοριζόταν κυρίως για συμπατριώτες των δραστών που διαμένουν στη χώρα μας.

Το khat, που αποκαλείται και «τσάι Αβησσυνίας», παράγεται κυρίως στο Σουδάν, την Αιθιοπία, τη Σομαλία και την Υεμένη όπου η χρήση του είναι νόμιμη, ακόμα και από παιδιά. Πρόκειται για φύλλα φυτού τα οποία οι χρήστες τα μασούν ή τα καπνίζουν εάν είναι ξερά ή τα πίνουν ως αφέψημα. Για να είναι πιο αποτελεσματική η χρήση του μεταφέρεται συνήθως τυλιγμένο σε φύλλα μπανάνας για να διατηρείται υγρό και φρέσκο.

Το khat είναι διεγερτικό και η χρήση του ισοδυναμεί με τη χρήση αμφεταμίνης.

Στη Νέα Υόρκη θεωρείτε must «συγκεντρωτικό» της σκέψης και του σεξ.

Greece-Salonika:Νέο είδος ναρκωτικών στην αγορά..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.