Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2008

Έγκλημα στον Εθνικό δρυμό Πρεσπών.

Greece-Salonika

(Αναδημοσιεύουμε το θέμα που προβάλλαμε πριν μερικές μέρες προσθέτοντας τη φωτογραφία-ντοκουμέντο που μας έστειλε απ΄την περιοχή των Πρεσπών,μέσω e-mail,φίλος της στήλης)

ΕΓΚΛΗΜΑ..

Δέρματα από τέσσερα ζαρκάδια μέσα σε πλαστικές σακούλες (φώτο) ανακάλυψαν στο χωριό Οξυά, συνεργάτες της Εταιρίας Προστασίας Πρεσπών (ΕΠΠ).
Το φαινόμενο της λαθροθηρίας στον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού, όπου απαγορεύεται το κυνήγι, είναι μόνιμο τα τελευταία χρόνια. Μόνο πέρσι υπήρξαν στοιχεία για κυνήγι αγριόγιδων, αγριόκοτων και χηνών.
Η πρότασή της ΕΕΠ είναι να απαγορευτεί οριστικά το κυνήγι στην περιοχή των Πρεσπών, αφού λόγω της γεωγραφίας του τόπου είναι δύσκολο να υπάρξει αποτελεσματικός έλεγχος, παρόλο που οι υπηρεσίες και η κυνηγετική ομοσπονδία καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια.

Σημειώνεται ότι το ζαρκάδι είναι ένα από τα απειλούμενα είδη θηλαστικών της Ελλάδας και το κυνήγι του απαγορεύεται αυστηρά.Στο γεγονός αυτό αποδίδουν κι οι υπεύθυνοι της ΕΠΠ την απόφαση των δραστών να γδάρουν τα θηράματα επιτόπου, ώστε να μεταφέρουν μόνο το κρέας, αφήνοντας πίσω τους όλα τα ενοχοποιητικά στοιχεία σε πλαστικές σακούλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.