Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2008

Διαπλοκή – Διαφθορά και …..πολιτικά οφσάιντ ! !

Διαπλοκή και διαφθορά . Δύο έννοιες που κυριαρχούν στην καθημερινότητα μας. Το παθογενές αυτό φαινόμενο είναι γνωστό από την αρχαιότητα , όμως στην Ελλάδα της τελευταίας 20τιας έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις .Όλοι , ανεξαιρέτως πολιτικών πεποιθήσεων , δεχόμαστε ότι η διαπλοκή και η διαφθορά ,έχει εισχωρήσει στον κοινωνικό ιστό και στην καθημερινότητα μας.Ορμώμενοι όμως κάποιοι από` αυτό το γεγονός , να φθάνουν να μας θεωρούν ότι πάσχουμε από άνοια και έχουμε ασθενή μνήμη , νομίζω ότι ….δεν καταπίνεται εύκολα .Παραθέτω απόσπασμα από την ομιλία του κ. Παπανδρέου στις 14-1-08 στην ημερίδα της `Διεθνούς Διαφάνειας – Ελλάς `.
`` Τώρα καλείται το ΠΑΣΟΚ να αναμορφώσει όχι απλώς τα κακώς κείμενα σ`ότι αφορά την διαφθορά , αλλά γενικότερα στο πολιτικό σύστημα ``Μάλιστα , από το διαταραγμένο ....οικοσύστημα μέσα στο ΠΑΣΟΚ περάσαμε στις διαταραγμένες ομιλίες.Με συγχωράτε κ. Παπανδρέου αλλά προσπαθείτε να μας πείσετε ότι η διαφθορά στον κοινωνικό ιστό προήλθε από …παρθενογένηση ;;Ότι οι ευθύνες των κυβερνήσεων της τελευταίας 20τιας δεν είναι τεράστιες ;;Ή μήπως ότι εσείς δεν έχετε καμία σχέση με αυτές .
Πρωτοκλασάτο στέλεχος και υπουργός όλων αυτών των κυβερνήσεων ύπηρξατα κύριε .Σταδιακά επήλθε ο κατακερματισμός των ατομικών και πολιτικών ηθικών αξιών , και ευτυχώς που δεν σας άφησαν να περάσετε τις προσωπικές σας απόψεις περί ναρκωτικών γιατί τώρα θα ήμασταν όλοι μέσα σε …..νιρβάνα και δεν θα καταλαβαίναμε τίποτα .Τόσο εσείς , όσο και ο κ. Πάγκαλος που προέβη σε παρεμφερείς δηλώσεις δεν σας επιτρέπετε να ομιλείται περί διαπλοκής και διαφθοράς .Είσαστε αυτοί που εξέθρεψαν αυτό το τέρας .
Το σωστό θα ήταν να επιμεριστείτε τις ευθύνες σας , να τις κατανοήσετε και να ζητήσετε συγνώμη από την Ελληνική λαό .Αλλά δεν το κάνατε . Μόνο όταν αλληλοσπαράζεστε σας ξεφεύγουν κάποιες ομολογίες ( βλ . Βάσω Παπανδρέου ) και τότε κάνετε πως δεν καταλάβατε , πως δεν ακούσετε , πως………τέλος πάντων δεν σας αφόρα το θέμα .Και τα αμόλυντα και καθαρά στοιχεία που υπάρχουν στο ΠΑΣΟΚ συνεχίζετε να τα κρατάτε όχι στον πάγκο αλλά στην ….κερκίδα .Όσο αφορά το τι κάνει αυτή η κυβέρνηση για την εξάλειψη του τέρατος , σας λέω ότι αυτό που αντιλαμβανόμαστε εμείς οι απλοί πολίτες , είναι ότι κάνει αργά αλλά σταθερά βήματα προς την σωστή κατεύθυνση.Θα μπορούσα εύκολα να αναφέρω πολλά από αυτά , αλλά δεν είναι στις προθέσεις μου να κάνω τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.Εάν θέλει κανείς να πληροφορηθεί τα βήματα αυτά αναλυτικά , σας παραπέμπω στο http://www.nd.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=48679&Itemid=92
Πρόθεση μου είναι μέσα από αυτό το blog να εντοπίζουμε τα κακώς κείμενα , να τα αναλύουμε όλοι μαζί και να προτείνουμε λύσεις. Συγχρόνως δε όπως θα επαινούμε τα οποιαδήποτε βήματα γίνονται προς την σωστή κατεύθυνση έτσι και θα …σφυρίζουμε οποιονδήποτε βγει οφσάιντ.
Και δυστυχώς για σας κ.κ Παπανδρέου και Πάγκαλε η ανάλυση των …φάσεων έδειξε ότι ήσασταν ……..πολλά μέτρα οφσάιντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.