Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2008

Σακούλες φιλικές προς το περιβάλλον σε Σούπερ Μάρκετ

Πηγή: Flash
Στις 6 Φεβρουαρίου θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο Αθηναίων και εκπροσώπους Super Market για την κατάργηση της πλαστικής σακούλας στα όρια του Δήμου, όπως αποφασίστηκε σε συνάντηση εργασίας που διεξήχθη τη Δευτέρα υπό την προεδρία του Νικήτα Κακλαμάνη και τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης Δ. Σκιαδά και εκπροσώπων των Super Market Α-Β Βασιλόπουλος, Carrefour, Αφοί Βερόπουλοι, Σκλαβενίτης, DIA, METRO, Atlantic, Γαλαξίας, Bazaar.
Η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου της σταδιακής αντικατάστασης της πλαστικής σακούλας με σακούλες κατασκευασμένες από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον θα ξεκινήσει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου με στόχο είναι να επιτευχθεί η πλήρης κατάργηση της πλαστικής σακούλας μέσα στο καλοκαίρι.
Τέλος, κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε η σύσταση Επιτροπής για τη συντονισμένη και επισταμένη παρακολούθηση της υλοποίησης του μέτρου.
Σχόλιο vasper: Αντιγράψτε το και βάλτε το στο blog σας. Να πείσουμε μαζί όλους τους δήμους και όλες τις αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ να κάνουν το ίδιο πράγμα... Να φτάσει μέχρι και τα ψιλικατζίδικα και τους πάγκους της λαϊκής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.