Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2008

Η ΕΣΗΕΑ ΣΤΗΛΙΤΕΥΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ.

ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

Ανακοίνωση (24 Ιανουαρίου 2008)

Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ, διαπιστώνει με δικαιολογημένη αγανάκτηση, το συνεχιζόμενο απαράδεκτο φαινόμενο των αλληλοκατηγοριών, αντεγκλήσεων και ύβρεων, ορισμένων, ευτυχώς ελαχίστων συναδέλφων μας, στο περιθώριο της υπόθεσης Ζαχόπουλου. Φαινόμενο, το οποίο πλήττει καίρια το κύρος και την αξιοπιστία του δημοσιογραφικού επαγγέλματος και μετατοπίζει την ουσία της υπόθεσης από την πολιτική σκηνή στη δημοσιογραφία.
Το ΕΟΔ απορρίπτει και αντικρούει τις ενέργειες που ισοπεδώνουν το δημοσιογραφικό λειτούργημα. Πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις παράβασης των Αρχών Δεοντολογίας. Δεν μπορεί αυτή η μειοψηφία να διασύρει το Σώμα των περίπου 4.500 δημοσιογράφων, οι οποίοι εργάζονται με συνέπεια και σεβασμό στους κανόνες της δεοντολογίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Στα απαράδεκτα αυτά φαινόμενα, προστίθεται το πρόσφατο κρούσμα ηχογράφησης συνομιλίας δημοσιογράφου από δημοσιογράφο. Η ηχογράφηση, οποιουδήποτε συνομιλητή εν αγνοία του, παραβιάζει κατάφωρα τη δημοσιογραφική δεοντολογία και δημιουργεί κλίμα καχυποψίας, σε βάρος του δημοσιογραφικού κόσμου.
Οι υπεύθυνοι για όλα αυτά θα κληθούν να λογοδοτήσουν στα αρμόδια Πειθαρχικά Όργανα.
Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.