Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2008

Παραβατικότητα και δημοσιογραφική καφρίλα (Υπόθεση Ζαχόπουλου).

Η παραβατικότητα, όποια μορφή κι αν έχει, δεν δικαιώνει αυτόματα την καταπάτηση της προσωπικότητας του παραβάτη ή την παραβίαση της προσωπικής του ζωής και η δημοσίευση των γυμνών φωτογραφιών από το Πρώτο Θέμα είναι αυτό ακριβώς. Επιπλέον η υπόθεση δεν έχει εκδικαστεί αλλά εκκρεμεί, γεγονός που σημαίνει ότι κανείς δεν έχει καταδικαστεί ακόμα άρα κανείς δεν είναι διαπιστωμένα παραβάτης. Πρέπει λοιπόν κάποιοι να σεβαστούν ότι η Τσέκου είναι υπόδικος ενώ ο Ζαχόπουλος δεν είναι καν αυτό ακόμα. Τις κατηγορίες τις συντάσσει η δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της παίρνουν οι δικαστές, όχι οι δημοσιογράφοι, ούτε οι bloggers.
Στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για καταφανή καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όσο καραγκιόζης κι αν είναι ο Ζαχόπουλος, ότι κι αν έκανε, όσα κι αν έφαγε, δεν έχει κανείς το δικαίωμα να δημοσιεύσει αυτό το υλικό που περιέχει εικόνες της προσωπικής του ζωής χωρίς την συγκατάθεση του. Το υλικό είναι προϊόν υποκλοπής και ο υποκλοπέας διώκεται ποινικά εκτός εάν το βίντεο αποδεικνύει την ύπαρξη κακουργηματικών πράξεων. Κοινώς, το υλικό είναι παράνομο και προφανώς παράνομη είναι και η δημοσίευσή του η οποία δεν προσφέρει τίποτα απολύτως στην έρευνα του ανακριτή.
Σε μια πραγματική δημοκρατία αυτός που δικάζει και τιμωρεί είναι το κράτος και όχι οι δημοσιογράφοι ή οι απλοί πολίτες και αυτό συμβαίνει για να μην γίνουμε μια κοινωνία Κολοσσαίο. Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό είναι ή λαμόγιο ή υπάνθρωπος, σε κάθε περίπτωση πάντως επικίνδυνος.
Αν ο Ζαχόπουλος πριν την δημοσίευση είχε έναν λόγο για να αυτοκτονήσει τώρα έχει χιλιάδες, όσα και τα φύλλα που πουλήσε ο Θέμος. Πρέπει να επέμβει η δικαιοσύνη και αν δεν το κάνει τότε απλά θα αποδειχθεί αυτό που ξέρουμε ήδη, ότι οι δημοσιογράφοι στην Ελλάδα είναι “χούντα”!
Αλήτες, Ρουφιάνοι, Δημοσιογράφοι… Πιάσατε πάτο πλέον!

Ζήτω ο ΣΚΑΪ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.